Ministrul Mediului: Construcția din Parcul Rîșcani este ilegală

Ministrul Mediului: Construcția din Parcul Rîșcani este ilegală

Construcția din Parcul Rîșcani, autorizată de fostul viceprimar Vlad Coteț se dovedește a fi una ilegală.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, acțiunile de defrișare și construcție din strada Zimbru nu au primit autorizație din partea autorității centrale de mediu, informează NOI.md.
 
Solicitat de portalul NOI.md, Valeriu Munteanu a declarat că atît această construcție din Parcul Rîșcani, cît și multe alte construcții din zonele verzi ale capitalei, sînt ilegale pe motiv că nu au fost autorizate de către Ministerul Mediului.
 
„În anul 2009 CMC a creat un bun imobil de 0,12 ha și l-a dat în arendă. Potrivit legii, în momentul în care municipalitatea vrea să facă acest lucru, trebuie să dispună de acordul instituției centrale de mediu. Acest acord nu a existat însă, din acest motiv noi considerăm că decizia în cauză a fost luată cu încălcări a cadrului legal”, a declarat Valeriu Munteanu.
 
Ministrul a afirmat că la moment Ministerul Mediului efectuează o inventariere a tuturor deciziilor luat de CMC privind construcțiile din parcuri, „deoarece nici una din decizii nu are acordul primar al autorității centrale de mediu”. „Noi niciodată nu am fi fost de acord cu o astfel de acțiune. Lucrările acestea de construcție pot fi stopate de către Primărie”, a subliniat Valeriu Munteanu.
 
După efectuarea inventarierii, Ministerul Mediului urmează să sesizeze Primăria municipiului Chișinău, „ca aceasta să aducă în cadrul legal toate acțiunile pe care le realizează”.

Reamintim că, la începutul lunii martie, în Parcul Rîșcani au fost defrișați peste 30 de arbori și zeci de arbuști, ca mai apoi să înceapă lucrările de construcție a unui complex sportiv. Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava” a depus o sesizarea pe marginea acestui caz la Ministerul Mediului, Procuratura generală și CNA. 


 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load