Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ONU condamnă atentatele "lașe" comise în Egipt

9 apr. 2017,, 23:00   Externe
2122 0

Membrii Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite au condamnat atentatele comise duminică la două biserici copte din Egipt, atacuri "lașe" care au făcut cel puțin 43 de morți, transmite AFP.

Într-un comunicat, Consiliul a chemat toate statele membre să colaboreze cu guvernul egiptean pentru a aduce în fața justiției pe autorii acestor atentate, care au fost revendicate de gruparea Stat Islamic (SI).

Cele 15 state membre ale Consiliului "prezintă condoleanțe familiilor victimelor și guvernului egiptean și doresc o rapidă și completă recuperare a răniților", în număr de peste o sută, conform agențiilor internaționale de presă.

"Membrii Consiliului de Securitate reafirmă că terorismul sub toate formele sale reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa păcii și securității internaționale", mai arată comunicatul.

Două atentate cu bombă revendicate de SI au vizat biserici copte, făcând cel puțin 27 de morți în orașul Tanta și 16 morți la Alexandria, înainte cu trei săptămâni de o vizită a a Papei Francisc, notează AFP.


Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creștine din Egipt, relatează agențiile internaționale de presă.

'Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta și Alexandria', a anunțat agenția de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe rețelele de socializare.

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puțin în cazul celui de-al doilea atentat autoritățile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care și-a detonat centura explozivă.

Primul atac a vizat o biserică creștină coptă din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, iar al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creștine Sfântul Marcu din orașul Alexandria. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică și a plecat de acolo cu puțin timp înaintea deflagrației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?