X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Campionatul „Voievod” a reunit sportivi din Europa și Asia (VIDEO)

8 apr. 2017,, 19:30   Sport
3699 0

Campionatul european de arte marțiale sub patronajul Federației „Voievod” a avut loc la Chișinău a șasea oară.


Peste 400 de sportivi din opt țări ai Europei și Asiei au participat la Campionatul European anual de arte marțiale, care a avut loc sîmbătă, 8 aprilie, în incinta Institutului de Cultură Fizică și Sport. Președintele Federației „Voievod”Nicolae Pascaru a întîmpinat oaspeții cu bucurie și a dat startul competițiilor internaționale. Cu participanții și oaspeții campionatului a comunicat și echipa NOI.md

Timp de șase ani, Federația „Voievod” a transformat Campionatul European într-o platformă largă, unde sportivii din mai multe țări au posibilitatea de a-și demonstra măiestria sportivă. Numărul de participanți la acest eveniment, potrivit lui Nicolae Pascaru, crește constant. „În fiecare an, tot mai mulți luptători acceptă invitația noastră de a participa la Campionatul European. Totodată, noi nu ne limităm doar la vecinii noștri. La noi vin echipe întregi din vecinătatea îndepărtată, inclusiv din Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord. Ne bucură foarte mult că componența campionatului devine tot mai tînără. Precum vedeți, aici sînt mulți copii, care sînt susținuți călduros de părinții lor, antrenori și semeni. Am reușit să creăm o atmosferă confortabilă, ospitalieră, fapt ce le permite luptătorilor să nu se distragă de la sarcinile sportive”, a relatat Pascaru într-un interviu pentru NOI.md



La competiții au participat peste 400 de sportive din Moldova, Rusia, România, Ucraina, Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord. Cea mai reprezentativă echipă, în afara celei din Moldova, a fost delegația sportive din România. Precum a relatat arbitrul și antrenorul Iulian Strungariu, sportivii români participă tradițional la Campionatul European „Voievod” și mereu au impresii vii. „Federația „Voievod” a organiza foarte bine competițiile. Luptătorii noștri în fiecare an ard de nerăbdare să vină în Moldova. Anul acesta am a adus o selecționată mare. Cel mai mic luptător are patru ani și participă la categoria de greutate de „pînă la 20 kg”, cel mai mare are 27 de ani și evoluează în categoria de „pînă la 80 kg””, a relatat antrenorul selecționatei României.


Ceremonia de deschidere a Campionatului European „Voievod” a fost bogată în evenimente. În fața spectatorilor a evoluat trupa rock „Che-MD”, care a interpretat compozițiile „Voievod” și „Vodă e cu noi”. Apoi auditoriul a fost frapat de performanța luptătorilor din detașamentul de carabinieri, care au demonstrat aplicații, acompaniate de muzică, și au construit o piramidă din zece oameni. Carabinierul, care a urcat în vîrful piramidei, a rdicat drapelul de stat al Moldovei. Punctul culminant al sărbătorii a fost ceremonia tradițională de înmînare a copiilor sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfînt, celui care a adus o mare contribuție la păstrarea statalității moldovenești și la dezvoltarea patriotismului.



Anul acesta, această onoare i-a fost acordată consilierului președintelui Moldovei în problemele educației, științei și cercetărilor Corneliu Popovici. Laureatul a mulțumit Federației de lupte național „Voievod” pentru cinstea acordată. „Am fost plăcut surprins că de această dată mi s-a acordat mie această distincție înaltă. Eu mulți ani urmăresc activitatea Federației „Voievod” și admir pașii întreprinși de conducerea ei în vederea consolidării statalității moldovenești, promovării tradițiilor naționale și educației patriotice a tineretului. Este foarte important de menționat că datorită Federației „Voievod” tineretul nostru se interesează tot mai mult de istoria și tradițiile țării noastre și reprezintă cu mîndrie Moldova la competițiile internaționale”, a declarat Corneliu Popovici într-o discuție cu corespondentul noi.md.

Amintim că Campionatul European de lupte marțiale „Voievod”, se desfășoară, tradițional, din anul 2012. Anul trecut, Federația de lupte naționale „Voievod” a găzduit la Chișinău aproape 350 de sportivi din 12 țări ale lumii. Competițiile se desfășoară anual, la patru categorii de greutate și trei categorii de vîrstă. Pe ringurile de luptă ale Universității de Cultură Fizică și Sport, sportivii concurează pentru circa 40 de seturi de medalii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?