X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cum urma să aibă loc tentativa de OMOR a lui Plahotniuc (VIDEO)

8 apr. 2017,, 14:15   Societate
15900 23

Tentativa de omor asupra liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, urma să aibă loc din clădirea unei grădinițe de lîngă Global Business Centru, unde de află oficiul politicianului.

Astfel, organizatorii crimei aveau două ținte, una fiind clădirea, iar a doua, automobilul politicianului în momentul cînd intră în sediul clădirii. Despre aceasta a relatat Inspectoratul General de Poliție, care a organizat astăzi o conferință de presă pe marginea acestui caz. Potrivit sursei, de către organizatorii se discuta despre aplicarea unor grenade din adiacentul aceleiași grădinițe, relatează NOI.md

Operațiunea a fost pregătită de mai mult timp, și a avut un caracter extrem de secretizat, iar în acest sens, doi bărbați care ar fi luptat în Dombas, s-au aflat anterior în Moldova. Aceștia au făcut investigații privind posibilitatea organizării omorului, chiar ar fi calculat viteza media a automobilului în care circulă Plahotniuc.

În timpul reținerii, la organizatorii operațiunii au fost ridicate obiecte extrem de periculoase cu care urmau să săvîrșească crima, chiar în timpul apropiat. Astfel, au fost depistate sume de bani, un set de armament, mijloace de deghizare, rații pentru a fi folosite în cadrul atentatului dar și alte probe concludente.

Organizatorii, avea deja pregătit și un automobil cu numere lituaniene pentru a părăsi țara după săvîrșirea faptei.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat, pe 7 aprilie, că forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat o tentativă de omor asupra fostului vicepreședinte al Parlamentului din Moldova, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat

Precizăm, comanditarii omorului lui Vladimir Plahotniuc ar fi două persoane, de origine moldovenească, una dintre care se află cu domiciliul în Federația Rusă. Pentru săvîrțirea crimei aceștia urmau să achite 200000 de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?