Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Mai multe localităţi din ţară, au rămas fără lumină

8 apr. 2017,, 11:32   Societate
1707 0

În urma precipitaţiilor abundente, dar şi a vîntului puternic din această noapte, mai multe localităţi din ţară au rămas parţial fără curent electric.

Potrivit responsabililor din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în total 22 de localităţi din nouă raioane, printre care Orhei, Teleneşti, Cantemir, Vulcăneşti, Leova, Ungheni, Sîngerei şi UTA Găgăuzia, au fost parţial deconectate de la reţeaua de curent electric.

Codul Galben de vînt care a fot emis ieri de meteorologi este valabil şi astăzi. Potrivit specialiştilor, vîntul va sufla în rafale de peste 70 de kilometri pe oră.

Oamenii sînt atenţionaţi să ocolească cablurile electrice căzute la pămînt. În toată ţara se aşteaptă şi ploi puternice, iar din cauza precipitaţiilor sînt posibile inundații în unele zone. De asemenea, gestionarii digurilor şi lacurilor de acumulare sînt avertizaţi să verifice starea construcţiilor.

La noapte, în regiunea de nord, sînt prognozate îngheţuri de pînă la minus un grad. Iar în data de 10 aprilie astfel de minime se vor înregistra în sudul ţării. Specialiştii afirmă însă că este puţin probabil ca frigul să afecteze pomii în floare sau răsadurile de primăvară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?