COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Campanie națională pentru protecția adolescenților

8 apr. 2017,, 17:00   Societate
1689 0

Elevii vor fi învățați să-și depășească emoțiile negative, în cadrul unei campanii naționale de informare, notează NOI.md

Acțiunea a fost lansată de Ministerul Sănătății în colaborare cu mai multe centre de sănătate pentru tineri din Moldova.

Specialiștii centrelor îi vor instrui pe copii, în decurs de o lună, cum să evite conflictele în familie, școală şi societate. De asemenea, tinerii vor fi informați despre consecințele depresiei. Acțiunea se va desfășura în toate instituțiile de învățămînt din țară, pînă în data de 10 mai.

La sfîrșitul campaniei de informare va fi organizat un seminar internațional, cu participarea specialiștilor în domeniul sănătății mintale a adolescenților. În cadrul evenimentului vor fi identificate şi aprobate măsuri pentru depășirea suicidului în rîndul adolescenților.

Potrivit studiului de evaluare a comportamentelor de sănătate ale copiilor de vîrstă școlară, 84 la sută dintre copiii sînt mulțumiți de viață. În același timp, peste 12 la sută au acuzat stări de neliniște, iar aproape 4 la sută, suferință.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽