Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cadrele didactice, instruite cum să prevină suicidul

8 apr. 2017,, 14:30   Societate
2025 0

Circa 120 de responsabili din educație au fost instruiți privind prevenirea fenomenului de suicid în rîndul tinerilor, notează NOI.md.

Aceștia au fost informați despre rolul instituției de învățămînt în prevenirea suicidului, intervenția în caz de tentativă de suicid și suicid la tineri, precum și dezvoltarea abilităților tinerilor de navigare sigură în mediul online.

Rodica Josanu, șefa Secției juridice la Ministerul Educației, a menționat că acțiunile de prevenire a suicidului și siguranța online sînt părți integrante ale politicii de protecție a copilului față de abuz și neglijare, pe care toate instituțiile de învățămînt trebuie să le dezvolte în scopul asigurării interesului superior al copilului.

În procesul de lucru participanții au fost ghidați și de către Liuba Ceban, psiholog, fondatoarea Liniei Verzi pentru prevenirea suicidului, care a menționat că fenomenul suicidar prin jocuri periculoase online nu prezintă pericol pentru copiii ce au relații de încredere cu părinții și îngrijitorii lor și pentru familiile în care părinții și copiii pot să comunice deschis.

Instruirile au fost organizate de Ministerul Educației, în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului și cu suportul Fundației LED Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?