Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reșetnicov îl contrazice pe Voronin

7 apr. 2017,, 14:50   Politică
5814 9

Fostul deputat comunist Artur Reșetnicov susține că afirmațiile recente cu privire la 7 aprilie ale fostului președinte Vladimir Voronin sînt false, comunică NOI.md.

Potrivit lui Reșetnicov, afirmația precum că bloggerul rus Eduard Baghirov ar fi fost reținut de Serviciul de Informații și Securitate în ziua de 7 aprilie 2009 și eliberat fără niciun motiv nu corespunde adevărului.
„Deoarece am fost vizat, sînt nevoit să spun: sînt minciuni! Mai exact, în aprilie 2009, SIS nu l-a reținut pe Baghirov și, în consecință, nici nu a fost eliberat. Șeful statului ar trebui să cunoască ca SIS nici nu avea așa competență cum ar fi reținerea”, susține Reșetnicov.

O altă declarație a lui Vladimir Voronin dezmințită de Reșetnicov se referă la presupusa participare a 200 de ofițeri ai serviciilor speciale ale României și a 100 de militari din Ucraina la manifestațiile stradale din acea perioadă.

„Aici, probabil, ex-președintele confundă 200 de ofițeri din România cu intenția aceluiași număr de studenți moldoveni din România de a participa la proteste. Iar în privința ucrainenilor confundă anul 2009 cu anul 2005”, spune Reșetnicov.

Fostul fruntaș al PCRM afirmă că nici camioane cu pietre în Piața Marii Adunări Naționale nu au fost aduse, așa precum susține liderul comuniștilor. „De filtre treceau oamenii, nu și transportul. Dar nici nu au fost documentate încercări de a aduce pietre cu camioane. De unde au apărut pietrele? Cu puțin timp înainte de proteste, în jurul Președinției a fost pus pavajul, iar ulterior a fost folosit de protestatari”, a adăugat Artur Reșetnicov.

„Sigur că puteam să tac în privința acestor minciuni, dar SIS nu e numai Reșetnicov, în SIS lucrau/lucrează mulți ofițeri”, a concluzionat deputatul.

Menționăm că, ieri, în cadrul unei emisiuni televizate Vladimir Voronin a declarat că Alex Grigorievs, vicepreşedinte al Alianţei Internaţionale a ONG-urilor pentru securitate şi democraţie, este principalul organizator al evenimentelor din aprilie 2009. Voronin a mai precizat că fostul director SIS Artur Reșetnicov nu a explicat nici pînă în ziua de azi de ce bloggerul Eduard Baghirov, suspectat de implicare în acțiunile de destabilizare, a fost reținut și imediat eliberat de forțele de ordine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?