Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A ajuns în comă după ce Ambulanța a refuzat să vină înaintea Poliției

7 apr. 2017,, 12:30   Capitala
2850 4

Medicii de la Urgență din nou dau dovadă de iresponsabilitate. De data aceasta la o solicitare de pe Calea Basarabiei, unde de ajutor a avut nevoie un băiat ce suferă de diabet zaharat.

La apelul de urgență, medicii de la ambulanță au insistat să fie chemată mai întîi Poliția, relatează NOI.md.

O internaută a relatat despre cazul șocant produs ieri, 6 aprilie. Potrivit acesteia, tînărul și-ar fi pierdut cunoștința chiar în piață. Trecătorii au apelat Serviciul de Urgență, care a răspuns „să se cheme Poliția mai întîi”. Oamenii legii au ajuns la fața locului în 15 minute, au examinat băiatul inconștient și de pe telefonul acestuia au contactat-o pe mama lui. Atunci s-a aflat că tînărul suferă de diabet zaharat, iar la verificarea glicemiei în sînge s-a constat că victima se afla deja în stare de comă glicemică.

„E foarte îngrozitor că urgența a ajuns într-o oră și 20 de minute. Și acum spuneți, poate trebuie schimbată denumirea de «urgență»?! Ei nu sînt grăbiți deloc!!!”, s-a arătat indignată autoarea postării.

Solicitat de NOI.md, reprezentata Serviciului de presă al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a declarat că, după ce au venit la fața locului, medici de pe ambulanță i-au acordat primul ajutor și tînărul și-a revenit. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican.

La întrebarea – de ce medicii de la urgență au refuzat să ajungă primii la locul incidentului, dar au spus să fie chemată Poliția, Diana Blănaru nu a avut niciun răspuns. Ea doar a menționat că la momentul solicitării ajutorului toate echipele de urgență erau ocupate cu alte solicitări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?