X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Harrison Ford îşi va putea menţine licenţa de pilot

8 apr. 2017,, 03:00   Externe
1606 0

Administraţia Federală a Aviaţiei (Federal Aviation Administration) a hotărît să nu îi revoce licenţa de pilotaj a actorului american Harrison Ford după ce acesta aproape că a intrat într-un avion cu pasageri, în luna februarie, pe un aeroport din SUA, informează contactmusic.com.


Harrison Ford îşi va putea menţine licenţa de pilot după aterizarea ilegală din luna februarie
Harrison Ford poate respira uşurat după ce Federal Aviation Administration, autoritatea naţională din SUA care reglementează avaţia civilă, a decis să îl sancţioneze pentru aterizarea sa în timp ce pilota avionul său privat pe aeroportul John Wayne, în luna februarie. Actorul a evitat atît o amendă cît şi potenţiala revocare a permisului său de pilot.

După mai mult timp de gîndire, reprezentanţii Administraţiei Federale a Aviaţiei i-au permis actorului din 'Star Wars' să îşi păstreze licenţa de pilotaj după ce Ford aterizase accidental pe o pistă de rezervă din Orange County, evitînd la limită un avion de pasageri care avea la bord 116 persoane.

Actorul american Harrison Ford a fost implicat în februarie într-un accident aviatic pe aeroportul din Los Angeles, în timp ce îşi pilota avionul său privat, vedeta reuşind să evite în ultima clipă o tragedie.

Ford, pilot cu experienţă care pilotează avioane încă din anii 1990, a încercat să aterizeze aeronava sa cu un singur motor, pe aeroportul Wayne Airport din Orange County, California. Controlorii de trafic aerian l-au coordonat pe actor să aterizeze pe pista de aterizare, dar actorul a ajuns din greşeală pe o pistă de rulare unde staţiona un avion al American Airlines cu 116 persoane la bord.

Avionul său a reuşit să evite la limită aeronava de linie.

Zborul American Airlines a decolat în siguranţă cîteva minute mai tîrziu. Ford i-a întrebat pe controlorii de trafic aerian: "Aceea era aeronava peste care trebuia să zbor?"

Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat pentru NBC News că "controlorii de trafic aerian i-au acordat instrucţiuni de aterizare în condiţii de siguranţă lui Ford, dar că acesta le-a citit greşit".

FAA a remis presei un comunicat referitor la incident: 'FAA a încheiat ivestigaţia sa asupra incidentului în care un pilot a aterizat pe pista de rezervă de la Aeroportul John Wayne, pe 13 februarie', au spus aceştia. 'FAA nu comentează asupra cazurilor care vizeză piloţi privaţi.'

Ford, în vîrstă de 74 de ani, a mai fost implicat într-o serie de incidente aviatice şi accidente evitate la limită de-a lungul anilor.

Actorul este considerat că a salvat mai multe vieţi evitînd prăbuşirea avionului său într-o zonă populată în 2015, cînd a suferit un accident cu avionul său care s-a prăbuşit pe un teren de golf.

Actorul colecţionează şi avioane de marcă de-a lungul timpului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?