Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Socialiștii au cîteva întrebări față de ministrul Grigoraș

6 apr. 2017,, 12:01   Politică
2609 7

Deputații PSRM au cerut astăzi audierea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, în plenul Parlamentului, notează NOI.md.

Membrii formațiunii au invocat faptul că o serie de aspecte legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv schimbarea formulei de calcul, valorizarea venitului asigurat și indexarea pensiilor de la 1 aprilie au rămas nelămurite.

„De la 1 aprilie a fost promisă indexarea pensiilor, dar în societate în continuare sînt multe semne de întrebare – cum va avea loc această indexare? ce categorii de cetățeni vor fi vizate? Toate astea ridică întrebări serioase. Cum va avea loc mecanismul de recalculare a pensiei? Este necesar să o invităm în plenul Parlamentului pe dna Grigoraș, pentru a ne oferi explicații suplimentare la acest subiect”, a menționat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Propunerea socialiștilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

Menționăm că, începînd cu 1 aprilie 2017, pensiile vor fi stabilite conform noii formule de calcul. Concomitent, vor fi recalculate pensiile stabilite în perioada anilor 2001-2008. Vor beneficia de valorizarea pensiei peste 80 de mii de persoane. În acelaşi timp, de la aceeaşi dată, pensia va fi indexată cu 6,8%, iar nivelul pensiei minime va fi majorat de la 961 de lei pînă la 1026 de lei. Cel mai mult – cu 21% – va creşte pensia minimă pentru persoanele care au activat în sectorul agrar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?