X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Profesoară: Liderii sindicali au salarii mai mari decît ale parlamentarilor

5 apr. 2017,, 14:30   Societate
3867 1

În contextul protestelor din ultima perioadă organizate de către pedagogi, o profesoară și-a exprimat nemulțumirea față de Federația Sindicală a Educației și Științei (FSES).

Prin intermediul unei scrisori, aceasta a declarat că „liderii sindicali au un salariu lunar cît cel pe doi ani al unui biet angajat non-didactic din școli sau grădinițe”, transmite NOI.md.

Profesoara afirmă că a participat la unul dintre mitingurile profesorilor și atunci a înțeles „că e o acțiune de fațadă, doar pentru a încerca să-i convingă pe profesori că sindicatele sînt cu ei”. „De fapt, liderii sindicali nu se gîndesc nici cu spatele la noi și sînt mînați de propriile interese și, nu exclud, și de unele politice”, scrie semnatara.

„Oare liderii sindicali locali, domnul Mihail Paladi sau doamna Maria Sîrbu, ar fi de acord să schimbe salariile lor pe cele de deputat? Vă asigur că nu, dragi profesori. Pentru că au salarii de 2-3 ori mai mari decît cele ale parlamentarilor, iar decît ale noastre nici nu mai vorbim”, mai scrie profesoara.

Potrivit sursei citate, președintele Consiliului teritorial al FSES ar ridica un salariu lunar de 20 de mii de lei, iar președintele Consiliului municipal Chișinău al FSES – 25 de mii de lei.

NOI.md a făcut legătura cu vicepreședintele Consiliului municipal Chișinău al FSES, Oleg Ivanov. Acesta a declarat pentru portalul nostru că învinuirile profesoarei sînt neîntemeiate și că protestele vor continua și astăzi în centrul capitalei. Mai mult, Ivanov a menționat că suma pe care a numit-o profesoara ca fiind salariul Mariei Sîrbu este una exagerată, însă a refuzat să spună care atunci este salariul președintelui Consiliului municipal Chișinău al FSES.

Nimeni din Consiliul teritorial Chișinău al FSES nu a răspuns la apelul nostru telefonic pentru a comenta afirmațiile din scrisoarea profesoarei.

„Și atunci mă întreb și vă întreb – cum putem avea încredere în cineva care pretinde că-ți apără interesele, dacă este la zeci de mii de lei distanță de situația noastră? Cum poți avea încredere în aceste persoane care primesc un salariu de zeci de mii de lei, fără să se gîndească la faptul că ai lor iau de zece ori mai puțin?”, se întreabă autoarea scrisorii.

Întreg textul scrisorii poate fi citit pe site-ul hotnews.md.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?