X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Camere video la Comrat, pentru prevenirea corupției la Primărie

5 apr. 2017,, 11:00   Societate
2534 0

Municipiul Comrat întreprinde măsuri drastice de luptă împotriva corupției. Mai mult, se întreprind și acțiuni de monitorizare video a copiilor în toate grădinițele din municipiu.

Astfel, potrivit presei din Găgăuzia, în toate instituțiile preșcolare și în clădirea Primăriei Comrat au fost instalate camere de supraveghere, informează NOI.md.

De acum înainte părinții își vor putea monitoriza copiii în regim online. Spre exemplu, la Grădinița nr. 4 din municipiul Comrat camerele de supraveghere video funcționează deja de o lună.

„Camerele sînt îndreptate spre toate părțile instituției, pentru a urmări ce se întîmplă pe teritoriu, pentru a-i proteja pe copiii noștri”, a declarat șefa instituției, Otilia Albertean, pentru un post TV din Găgăuzia.

La fel, pentru a preveni sau evita cazurile de corupție, în clădirea Primăriei Comrat funcționează patru camere video. „Avem peste tot camere de supraveghere pentru a reduce corupția la minimum. Pentru ca toate licitațiile să se desfășoare în mod transparent, le permitem participanților să filmeze toate procesele”, a menționat primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov.

Pentru instalarea camerelor video în instituțiile de învățămînt preșcolar și Primărie au fost cheltuiți circa 100 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?