X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Federaţia „Voievod” se pregăteşte să găzduiască un campionat european (VIDEO)

5 apr. 2017,, 09:30   Sport
4013 0

Campionatul Europei de Arte Marțiale „Voievod” va avea loc la Chişinău cu suportul Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod”.


Turneul internaţional va avea loc pe 8 aprilie la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău. Inaugurarea oficială este planificată pentru 13:00, informează NOI.md.

Federaţia „Voievod” se pregăteşte de ediţia a şasea a Campionatului Europei de Arte Marțiale „Voievod”. El se va desfăşura în cadrul Festivalului de Arte Marţiale, desfășurat în Moldova pe parcursul ultimilor 14 ani. După cum a declarat anterior într-un interviu pentru NOI.md Nicolae Pascaru, preşedinte al Federaţiei „Voievod”, anul curent la competiţii vor participa peste 300 de sportivi din 10 ţări ale Europei şi Asiei. Pînă la momentul actual au fost confirmate oferte de la luptători din Rusia, România, Ucraina, Belarus, Turcia, Azerbaidjan, China, Polonia şi Ciprul de Nord, iar Moldova va fi reprezentată de sportivi ai Federaţiei „Voievod”.



În cadrul evenimentului va avea loc şi ceremonia solemnă de înmînare a copiei sabiei lui Ştefan cel Mare unei persoane remarcabile, care a adus o mare contribuţie la păstrarea statalităţii moldoveneşti şi dezvoltarea patriotismului. „Anul trecut, de această onoare s-a învrednicit Valeriu Ostalep, pe care îl considerăm un om eminent, demn şi o figură publică respectată în rîndurile tineretului, patrioţilor şi tuturor celor cărora nu le este indiferentă soarta Patriei noastre. Cui îi va reveni distincţia anul curent, nu putem spune din timp, aceasta va fi o surpriză pentru vizitatorii Festivalului «Voievod»”, a menționat Nicolae Pascaru.

Aanul trecut Campionatul Europei de Arte Marţiale “Voievod” a găzduit circa 400 de sportivi din 12 ţări ale Europei şi Asiei. Competiţiile s-au desfăşurat în patru categorii de greutate şi trei de vîrstă. Pe terenurile de luptă ale Universității de Stat de Educaţie Fizică şi Sport copiii, cadeţii şi seniorii au disputat peste 40 de seturi de medalii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?