X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Start înregistrare: viitorii antreprenori-rezidenți ai PI„Cahul“

4 apr. 2017,, 14:30   Economie
2128 0

A început înregistrarea antreprenorilor care doresc să încheie contracte și să se dezvolte producția în noul Parc Industrial „Cahul“, creat recent.

Potrivit datelor parvenite la „INFOTAG“, în cadrul Agenției de Dezvoltare Regionale Sud (ADR Sud), decizia în cauză a fost luată în cadrul ședinței de lucru, la care au participat reprezentanți ai agenției și șeful Departamentului de dezvoltare regională a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Igor Malai.

Potrivit spuselor sale, „construirea Parcului în cauză va constitui un impuls pentru dezvoltarea economică a regiunii, precum și va crea mii de locuri de muncă cu salarii decente“.

Doritorii trebuie să prezinte un studiu de fezabilitate al activității lor economice, precum și un raport referitor la activitatea de afaceri din ultimii trei ani.

Lucrările de construcție inițiale vor începe prin crearea unei infrastructuri de încredere pentru funcționarea cu succes a parcului. Acest lucru presupune construcția apeductului pentru aprovizionarea cu apă a parcului (trasarea a 6,4 km de conducte), construcția unei stații de pompare, precum și construcția unui drum de 1,37 km, pentru asigurarea accesului vehiculelor.

Nota informativă INFOTAG: Potrivit planului, aprobat într-un singur document de dezvoltare regională, construcția Parcului Industrial Cahul va dura 30 de luni (2,5 ani). Deschiderea Parcului este preconizată pentru anul 2020. Bugetul total al proiectului este de 20 de milioane lei, pe care-i va oferi Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În anul 2017, pentru realizarea proiectului FNDR a atras 1,3 milioane lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?