Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

UE va condiționa acordarea suportului financiar Moldovei

4 apr. 2017,, 11:31   Politică
3463 13

Asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro destinată Republicii Moldova va fi condiționată de Uniunea Europeană, comunică NOI.md.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Comisia pentru bugete a Parlamentului European, la propunerea deputatului Siegfried Mureșan. Principalele condiții se referă la obținerea unor rezultate concrete în domenii precum combaterea corupției, independența justiției, întărirea statului de drept și a sistemului bancar. Eurodeputatul Siegfried Mureșan este raportor din partea Comisiei pentru bugete pe avizul privind programul de asistență macrofinanciară pentru Moldova.

„Am cerut ca acordarea acestor bani să fie strict condiționată de rezultate concrete, pe care să le vedem în domenii importante pentru oameni: combaterea corupției, independența justiției, întărirea statului de drept, combaterea spălării banilor şi anchetarea fraudei din sistemul bancar care s-a produs în anul 2014. Termenii și rezultatele trebuie stabilite de Comisia Europeană împreună cu Guvernul de la Chișinău, care să aprobe și să-și asume aceste condiții”, a declarat eurodeputatul.

Suportul financiar din partea UE urmează a fi acordat pe parcursul anilor 2017- 2018 în trei tranșe, iar pentru fiecare dintre acestea Guvernul de la Chișinău ar putea fi obligat să întreprindă o serie de măsuri.

Votul final al Parlamentului European pe marginea propunerii de acordare a asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro este programat pentru luna mai a acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?