Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria: Licitația pentru livrarea energiei electrice în RM a fost trucată

4 apr. 2017,, 09:19   Societate
8212 15

Autorităţile din regiunea separatistă susţin că licitația pentru furnizarea de energie electrică în Moldova a fost desfăşurată cu încălcări, iar decizia de a renunţa la furnizorul din Transnistria ar avea conotaţii politice, fiind îndreptată contra Rusiei.

„Inter RAO EES a negociat un contract cu operatori și energie electrică Republica Moldova. Contractul nu a fost semnat. Această acțiune, care se numește tender, de fapt nu a fost în realitate, deoarece a fost organizat cu grave încălcări grave“, a declarat presei locale, aşa-zisul ministru al dezvoltării economice, Serghei Obolonik.
Potrivit lui Obolonik, ministrului, aceste încălcări au fost comise de către partea moldovenească în mod deliberat pentru a scoate din cursă producatorul din regiunea separatistă Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan (MOLDGRES), care face parte din grupul Inter RAO EES.

În plus Obolonik a menţionat că decizia ar fi parte dintr-un şir de măsuri luate de autorităţile de la Chişinău împreună cu cele din Ucraina pentru a pune presiune pe economia locală, de a elimina investitorul rus din regiune şi pentru a lovi interesele Rusiei, scrie mold-street.com.

Funcţionarul de la Tiraspol a dat asigurări că autorităţile au un plan bine pregătit pentru o astfel de situație, precum și un pachet de măsuri pentru a stabiliza situația din economie și sectorul energetic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?