Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Dubai va apărea primul zgîrie-nori suspendat de un asteroid

4 apr. 2017,, 05:00   Externe
4281 0

Pînă în prezent au fost contruite grădini suspendate în China şi oraşe plutitoare în Pacific, însă proiectele arhitecturale vor atinge un alt nivel în viitor. Arhitecţii din New York şi-au dezvăluit planul de a construi un zgîrie-nori suspendat de un asteroid aflat la 50.000 de kilometri în aer.

Clouds Architecture Office, compania care a creat proiectul locuinţelor de pe Marte, a dezvăluit un nou proiect ambiţios de construire a turnului Analemma, un zgîrie-nori care nu numai că va fi cel mai înalt bloc din lume, dar va fi şi suspendat de către un asteroid care orbitează în jurul Pămîntului, informează IFL Science.

Conform site-ului companiei, turnul va utiliza Sistemul de Suport Orbital Universal (SSOU) pentru suspendarea clădiii de către asteroid cu ajutorul unor cabluri puternice. Experţii sugerează că, în viitor, manipularea asteroizilor nu va fi complicată sau neobişnuită, astfel făcînd referire la misiunea NASA de capturare şi redirecţionare a asteroizilor plănuită pentru 2021.

Orbita ce va avea loc în 24 de ore va acoperi emisfera nordică şi emisfera sudică, călătorind pe deasuprea unor oraşe importante precum Havana, Panama şi New York, blocul reîntorcîndu-se în aceiaşi poziţie zilnic.

Conform proiectelor, blocul va fi asemănător unui oraş plutitor, divizat în secţiuni, inclusiv zone cu restaurante, pentru cumpărături sau distracţie, secţiuni agricole, zone rezidenţiale şi grădini. Avînd în vedere poziţia sa, blocul va utiliza energie solară şi un sistem de filtrare pentru condensul norilor. Apa de ploaie va fi utilizată pentru furnizarea apei potabile.

,,Analemma este propunerea noastră pentru cea mai mare clădire din lume,'' afirmă compania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?