Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zis și făcut! A fost semnat memorandumul de colaborare cu UEE

3 apr. 2017,, 12:16   Politică
3587 5

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Republicii, un memorandum de colaborare a dintre Republica Moldova cu Uniunea Euroasiatică.

”Semnarea Memornadumului – este primul pas pentru stabilirea dialogului cu scopul de dezvoltare a cooperării reciproc avantajoase în multe domenii. Printre aceastea – politica comercială, industria, tehnologiile informaționale, agricultura, transportul, energetica, piața financiară, etc.”, a menționat șeful statului.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a menționat că interesul R. Moldova pentru acest Memorandum ține nu doar de observare, dar și de colaborare.

„R. Moldova este undeva a treia parte între economia din Vest și Est. Suntem la graniță, dar nu trebuie să ne limităm doar la o singură colaborare. Aceasta Uniune a fost creată de partenerii din Est. Acest forum va fi un imbold pentru a stabili noi relații. Vom colabora în mai multe domenii legate de comerț. Semnarea acestui Memorandum va aduce un echilibru între colaborarea economică dintre Vest și Est”, a spus Igor Dodon.

Președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, a menționat că Uniunea este o organizație multietnică și deține relații pur economice și de comerț.

„Moldova se află la granița dintre UE și statele CSI. Din Uniune face parte Armenia, Belarus, Federația Rusă și Kârgâstan. În fiecare an alegem președinte țara care urmează în rodine alfabetică, de asemenea și doi reprezentanți. Scopul nostru este să creăm o singură piață economică între țări. Noi nu avem controale vamale și produsele acestor țări circulă liber. Am încheiat și multe Acorduri internaționale și mulți vor să facă parte din această Uniune. Acest Memorandum pentru Moldova va permite nu doar relațiile economice, dar și pentru fermieri vom asigura modernizarea agriculturii. Țările noastre trebuie să aibă relații de compensare reciprocă”, a spus Tigran Sarkisyan.

Înainte de a semna acest document, contestat de premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu, Dodon a spus că memorandumul este „primul pas” de restabilire a dialogului R. Moldova - Uniunea Euroasiatică și că acesta „nu dăunează” altor acorduri semnate de țara noastră pînă acum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?