Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: Dodon continuă războiul personal împotriva Acordului de asociere

3 apr. 2017,, 13:10   Politică
3344 15

Memorandumul de cooperare cu Uniunea Eurasiatică este un document nul, fără valoare juridică, a reiterat astăzi premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.

Filip a exprimat această poziție în numele Partidului Democrat, ca urmare a ședinței săptămînale de lucru desfășurate la partid. Premierul l-a acuzat pe șeful statului de faptul că prin astfel de acțiuni încearcă să-și facă PR,

„Noi credem în continuare că dl președinte încearcă să-și continue războiul personal împotriva Acordului de asociere. Acest război, care ține de tot ce este spațiul euroatlantic, fie că vorbim de România, fie că vorbim de UE sau NATO, el se hrănește politic pe aceste antagonisme și nu este altceva decît o campanie de promovare a propriei imagini. Acest acord nu avea putere juridică, pentru că nu este semnat în numele Republicii Moldova, nu are avizul MAEIE și nu respectă cerințele legale”, a punctat astăzi Filip.

Democratul a reiterat că Parlamentul este unica structură împuternicită să aprobe direcțiile de politică internă și externă ale statului. Potrivit lui, acest memorandum de cooperare urmează a fi semnat de Dodon fără „reprezentarea deplinelor puteri”.

„Este adevărat că, conform Constituției, președintele poartă tratative și semnează în numele țării, dar trebuie să prezinte acordurile spre ratificare Parlamentului. Dar ar trebui să declare și el partenerilor cu care semnează că acesta nu este un document care produce efecte juridice”, a conchis Filip.

Menționăm că astăzi Igor Dodon va semna la Chișinău Memorandumul de cooperare între Moldova și Comisia Economică Eurasiatică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?