X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vasile Ernu: Bătaia politică se va termina cu cumătrie

29 apr. 2013,, 10:20   Politică
4762 0
Foto: knotland.net
„Iurie Leancă va rămîne premier și Vlad Filat îi va spune ce trebuie de făcut”. Declaraţia a fost făcută de fostul premier moldovean, Mircea Druc, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0” de la postul de televiziune DIGI24.

„Săptămîna viitoare va fi votat Guvernul, pentru că unii se tem și nu vor alegeri anticipate. În plus, de ce sînt atîtea ambasade, să îi lămurească, să înțeleagă că nu au nicio șansă. Premierul cred că va rămîne Iurie Leancă. Atunci să stea de veghe Filat să îi împărtășească din experiență și să îi spună ce are de făcut”, a menționat Druc.

Totodată, Vasile Ernu, un alt invitat al emisiunii, a subliniat faptul că acest lucru nu ar fi o tragedie. „Nu se va întîmpla nimic tragic. Moldovenii sînt iuți la mînie, s-au ciondănit, dar pînă la urmă toți sînt nași, cumetri între ei. Bătaia se va termina cu cumătrie”, a conchis scriitorul.

În contextul demiterii președintelui Parlamentului de la Chișinău, Ernu a mai explicat: „S-a început o bătălie dură, durează de ceva timp. Funcția e importantă, se negociază serios, fiindcă cine deține funcția are acces la organizarea vieții politice parlamentare. Lupu era liderul Partidului Democrat, demiterea vine în acel șir de lupte, era ultimul element central care trebuia să cadă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?