Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Așteptările UE de la RM: reforme în justiție, lupta împotriva corupției

3 apr. 2017,, 11:00   Politică
2074 7

Uniunea Europeană se așteaptă ca Moldova să continue reformele, în special, pe cele din sistemul judiciar, dar și în lupta împotriva corupției, oferindu-i sprijin în acest sens.

Declarația a fost făcută de către comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la conferința de presă comună de la Bruxelles cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, informează NOI.md.

El a menționat că cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE, care a avut loc la Bruxelles, pe data de 31 martie, a fost o oportunitate bună de a-și reafirma angajamentul privind implementarea pe deplin a Acordului de Asociere, reiterînd importanța parteneriatului Uniunea Europeană – Republica Moldova.

„Am discutat despre conexiunea dintre Acordul de Asociere și Agenda națională de reforme a Guvernului din Republica Moldova, precum și despre reformele din sectoarele-cheie. Asistența Uniunii Europene este semnificativă și are ca scop susținerea obiectivelor strategice ale Acordului de Asociere. Aceasta vine să îmbunătățească simțitor condițiile de trai ale cetățenilor. Uniunea Europeană este determinată să acorde în continuare suport Moldovei în parcursul său privind asigurarea stabilității politice, implementarea reformelor democratice și dezvoltarea economică”, a subliniat comisarul european.

„Totodată, Johannes Hahn a spus că procesul de implementare a reformelor trebuie să continue, în special, în domeniul justiţiei și luptei împotriva corupției şi UE va oferi suport în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?