X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gheorghe Urschi adoră plimblările și continuă să scrie

1 apr. 2017,, 15:00   Showbiz
3218 1

Regele umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi, în pofida bolii necruțătoare, continuă să fie un om activ și face ceea la ce se pricepe cel mai bine – scrie.

Deși starea de sănătate a maestrului este stabilă, totuși are nevoi de suport pentru a se mișca, relatează NOI.md.

„Îmi cere să mergem la vilă. E foarte activ, îi place să se plimbe. Dacă mîna dreaptă și piciorul drept nu îl ascultă, atunci creierul, să știți, e la fel de ager”, a povestit fiica lui Gheorghe Urschi, Liliana, pentru ea.md.

Chiar dacă îi vine greu și adesea textele umoristului sînt indescifrabile, Gheorghe Urschi uneori mai așterne și versuri pe foaie. „E cam greu de descifrat, căci scrie anume cu mîna afectată de atacul cerebral. Prietenii vor să-l convingă să scrie din nou, dar el răspunde scurt: «Sînt la pensie». E la fel de glumeț, are și cărți de umor pe care le citește din cînd în cînd”, a adăugat Liliana.

Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral acum șase ani, în urma căruia mîna și piciorul drept au fost graf afectate. Actorul, regizorul și scriitorul de atunci învață să meargă și să vorbească din nou, avîndu-le alături pe cele două fiice ale sale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?