Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Forumul Internațional TRIANGLE 2017, ediția a 3-a ©

31 mar. 2017,, 12:22   Business
4300 0
In perioada 23-24 martie 2017, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei a fost organizat Forumul Internațional "Triunghiul Cunoașterii - Triangle 2017, cu genericul "Promovarea cooperării Internaționale pentru consolidarea triunghiului cunoașterii în Moldova".

Forumul Internațional TRIANGLE 2017 este la cea de-a 3-a ediție și este organizat sub umbrela proiectului European Jean Monnet Centre of Excellence in European Integration Studies/ INTEGRA (nr. de referință 565156-EPP-1-2015-1-MD-EPPJMO-CoE), al cărui coordonator este Dna Olesea SIRBU, director al Centrului de Studii în Integrare Europeană, ASEM.

La cea de-a 3-a ediție, TRIANGLE a reusit sa atragă cca 300 de participanți: reprezentanți ai Delegatiei UE in Moldova (Marco GEMMER), reprezentanți ai Ministerului Educației (Dna Nadejda VELIȘCO, sef Direcția învățământ superior, Dna Ludmila PAVLOV, sef direcția Relații Internaționale și Integrarea Europeană), directorul AGEPI - Octavian APOSTOL, reprezentanți ai Academiei de Științe a Moldovei (vicepreședintele AȘM, dr.hab., prof. Univ. Viorel PRISACARI), rectori și prorectori a celor mai de vază universități din Republica Moldova, oameni de știință, cercetători și experți din astfel de țări precum SUA, Slovenia, Marea Britanie, Olanda, Lituania, Romania, Ucraina, Moldova etc., studenți și reprezentanță ai societății civile din acest domeniu de interes.



Sesiunea plenară a conferinței a fost moderată de Rodica CRUDU – Doctor in economie, conferențiar universitar ASEM, profesor Jean Monnet, coordonator academic al Forumului Internațional TRIANGLE 2017, iar după pauza de cafea, dezbaterile și discuțiile au fost continuate în 3 paneluri și 6 ateliere de lucru.



Anvergura TRIANGLE 2017 se datorează sinergiei dintre mai multe proiecte, co-finanțate de programul Erasmus + al Uniunii Europene, care și-au unit eforturile în organizarea acestui eveniment grandios și realizarea obiectivelor stabilite:
  • Proiectul ELEVATE “Elevating the internationalisation of higher education in Moldova", în cadrul căruia a fost organizat atelierul național “Internaționalizarea învățământului superior în Republica Moldova la nivel de system si la nivel instituțional”
  • Proiectul EU2INNO “Jean Monnet Chair in EU Policies towards innovation, creativity and entrepreneurship”, în cadrul căruia au fost organizate 2 ateliere de lucru: 1) EU2INNO interactive workshop: Creativity - the art of management and leadership; 2) EU2INNO workshop: Innovative and creative economies: how blockchain creates microeconomics start-ups
  • Proiectul EANET „TEMPUS Entrepreneur Alumni Network”, în cadrul căruia a fost organizat atelierul “Higher education and employability”
Forumul ne confirmă interesul și grija comunității intelectuale față de cunoaștere, față de instituțiile de învățământ superior, și impactul cunoștințelor care poate fi măsurat în termeni de progres economic și social. Triunghiul cunoașterii subliniază importanța promovării în comun a cercetării, inovării și educației cât și legătura reciprocă între aceste elemente.

În realizarea tuturor obiectivelor, alături de noi au fost partenerii noștri: METRO Cash & Carry Moldova, Promogroup.

Toate articolele științifice prezentate și discutate în sesiunile forumului, vor fi publicate în Culegerea de Articole Științifice Triangle 2017.

La finalul Forumului, Organizatorii au adus mulțumiri tuturor participanților pentru participare activa, implicare și recomandări propuse.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?