X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jurist: PLDM este țap ispășitor pentru PCRM

26 apr. 2013,, 18:26   Politică
6628 3
Foto: viitorul.org
Parlamentul Republicii Moldova nu are valoare juridică. Expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț a declarat astăzi pentru NOI.md că toate documentele semnate de vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, vor fi declarate neconstituționale.

”Ceea ce face Parlamentul acum este asemeni carului înaintea boilor. Se încalcă Legea privind tehnica legislativă. Dacă Biroul Permanent din România are dreptul să împuternicească temporar atribuțiile președintelui vicepreședintelui, la noi, legislația nu prevede acest lucru. Astfel, pentru ca acțiunile Parlamentului să fie considerate legale, în regim de urgență trebuie identificați candidații la funcția de spicher și ales noul președinte”, a specificat Teodor Cîrnaț.

Juristul susține că, în cazul în care nu va fi ales președintele, Parlamentul va intra în blocaj. ”În felul acesta, sîntem în pragul alegerilor anticipate. Parlamentul nu va putea acorda vot de încredere Guvernului. Prin demiterea lui Marian Lupu, comuniștii și-au atins scopul de a provoca alegeri anticipate folosind PLDM drept țap ispășitor. PCRM a profitat de iresponsabilitatea și simțul de răzbunare al PLDM. Recomand în regim de urgență să fie găsit un compromis pentru a aduce activitatea parlamentară în albia constituționalității”, a subliniat Teodor Cîrnaț.

Amintim că deputații au decis astăzi instituirea interimatului funcției de președinte al Parlamentului. Proiectul a fost votat în două lecturi, obținînd 60 de voturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?