Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Judecata l-a recunoscut cîştigător pe deputatul Vitalie Dragoi

30 mar. 2017,, 12:00   Politică
2219 1

Curtea de Apel (CA) din Comrat l-a recunoscut cîştigător în Circumscripția electorală nr.1 în alegerile deputatului în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) pe reprezentantul PDM, Vitalie Dragoi.

După cum se comunică, cu referire la portalul gagauzinfo.md, Serghei Covalenco, avocatul lui Dragoi, consideră că „între ultimele două alegeri (4 decembrie 2016 şi 5 martie 2017) în Circumscripția electorală nr.1 CEC a Găgăuziei a extins listele de bază ale alegătorilor”.

În opinia lui Covalenco, CEC trebuia să utilizeze registrul oficial al alegătorilor.

„Deoarece acesta n-a existat, nu s-a indicat procentul corect al numărului alegătorilor, ca scrutinul să fie validat. Dacă nu a fost registrul găgăuz, la calcularea procentului trebuia să se ţină cont de Registrul de stat. Conform datelor acestuia, numărul total al alegătorilor în circumscripţie este de 5723. În aceste liste au fost incluse 231 de persoane, care, conform legii, nu trebuiau să figureze în ele. Din numărul total 33,3% constituie 1847 de persoane. Iar la alegerile din 5 martie au participat 1861 de alegători. Cu alte cuvinte, pragul a fost depăşit”, se arată sigur avocatul Covalenco.

El a solicitat să se satisfacă demersul lui Dragoi şi să fie recunoscut mandatul lui de deputat.

Președintele CEC a Găgăuziei, Ivan Comur, a menţionat „că în acest caz este vorba despre lacune în completarea registrului, nicidecum de activitatea CEC şi procesul electoral”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?