Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucraina ar putea fi descalificată de la Eurovision

29 mar. 2017,, 16:10   Externe
3638 0

Preşedintele EBU, Ingrid Deltenre, a declarat că Ucraina riscă să fie descalificată de la Eurovision, după ce a interzis participantei, care urma să reprezinte Federația RUsă, să intre în țară timp de trei ani.

„Comportamentul Ucrainei este inacceptabil. Sunt profund indignată că Eurovision-ul este folosit în jocuri politice. Acest concurs are menirea de a bucura mii de oameni și de a-i uni pe toți împreună și nu pentru a-i face să fie unul împotriva altuia”, a declarat Ingrid Deltenre.

Potrivit presei din Elveția, Preşedintele EBU duce tratative acum cu premierul și președintele Ucrainei, care sunt unicile persoane ce ar putea elimina interdicția Iuliei Samoilova de a călători în Ucraina.

Totodată, se discută o posibilitate ca interpreta Iulia Samoilova să fie inclusă în regim live în timpul prezentării piesei sale chiar dacă se va afla la domiciliu. Totuși Federația Rusă se declară împotrivă, av]nd în vedere că o asemenea „prezentare” nu a mai avut loc în istoria Eurovision-ului.

Dacă în viitorul apropiat nu se va lua o decizie privind această situație, Ucraina va fi descalificată din concurs.

Reamintim că Serviciul de securitatea al Ucrainei i-a interzis reprezentantei Rusiei la Eurovision, Iulia Samoilova, să intre pe teritoriul Ucrainei pe un termen de trei ani.

Potrivit presei ruse, motivul invocat de autoritățile ucrainene este că interpreta ar fi vizitat Crimeea în 2015, traversând, în mod ilegal, frontiera ruso-ucraineană pentru un concert în Kerci.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?