X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ce nu ştim despre vaccinuri (Partea a 2-a)

29 mar. 2017,, 09:00   Societate
31561 5

(Continuare)

Ne-am vaccinat de rujeolă şi am căpătat autism

De aceasta sînt convinşi mii de părinţi din SUA şi unii care trăiesc în Moldova. Oficial, în 2015, în ţara noastră erau 297 de copii cu autism. Printre ei sînt şi copii care au fost vaccinaţi şi care nu au primit vaccinuri. Mulţi părinţi văd în vaccinarea împotriva rujeolei un catalizator al dezvoltării acestei maladii straşnice.

Tatiana ne-a povestit că a născut un băieţel sănătos, apoi au apărut îngrijorări privind sistemul lui nervos. Au mers la diverşi neuropatologi, au ajuns la Centrul Mamei şi Copilului, unde neuropatologul le-a spus să facă un test pentru citomegalovirus (afectează sistemul nervos şi organele interne). S-a dovedit că acestea se manifestă la băiat într-o formă uşoară. Medicul le-a interzis să facă vaccinuri o perioadă.

„Medicul de familie insista pe vaccinuri, noi am mers din nou la neuropatologul de la IMC, spune Tatiana. El a spus că, deoarece este o formă uşoară, să facem vaccinuri. Totodată, nu au fost făcute analize pentru a determina starea copilului. De ce medicul de familie nu a propus acest lucru? Doar ea ştia că există o anumită problemă. Pentru că lor le este indiferent, nu sînt copiii lor. Ei ne privesc ca pe nişte vite la abator. Ei au nevoie doar de planul de imunizări.

Pînă la doi ani, copilul se dezvolta normal, înţelegea vorba, la un an şi jumătate număra singur pînă la 10. După vaccinul administrat la doi ani împotriva rujeolei-oreionului-rubeolei (ROR), timp de o lună copilul nostru a încetat să vorbească şi să reacţioneze la vocile noastre. Medicul a spus că această stare e temporară şi va trece. Iar educatoarea de la grădiniţă a presupus că, posibil, copilul suferă de autism. Pe atunci nu ştiam ce e asta. Am merg la un alt neuropatolog, care a confirmat existenţa unor elemente de autism. Cunosc foarte multe mame ale copiilor autişti. Toate spun că copiii lor s-au îmbolnăvit după vaccinarea împotriva rujeolei. Atunci băiatul meu avea şase ani, au sunat din nou cei de la policlinică şi, ştiind că are autism, ne-au invitat din nou la vaccinarea împotriva rujeolei. I-am întrebat: „Glumiţi sau vă bateţi joc?”. Acum le spun tuturor: „Nu vaccinaţi copiii”.

Astăzi copilul meu are zece ani, este invalid de grupa I, merge la o şcoală specială, pentru că nivelul lui de IQ corespunde vîrstei de trei ani, dar el are succese la matematică. Fiul aproape nu înţelege ce îi spun, doar comenzile standard, pe care trebuie uneori să le repet de 2-3 ori. El vorbeşte cu chiu cu vai, dar noi ne-am ocupat mult timp cu psihologul şi continuăm să ne ocupăm. Dacă nu ar fi existat vaccinurile, poate existau unele probleme de sănătate, dar nu era această neadaptare socială, lipsă de comunicare. Acum un an, eu am devenit asistentul lui personal, pentru că nu puteam lucra din cauza stării lui”.

Şi-au vaccinat copiii, în pofida contraindicaţiilor

Irina şi-a născut fiica foarte greu. Fetiţa a ajuns la reanimare cu hipoxie, imediat după naştere. După aceasta trebuia interzisă orice vaccinare. Însă acest lucru a fost făcut doar în primele o lună – o lună şi jumătate.

„Eram permanent fugărită la vaccinare. Fetiţa era foarte bolnăvicioasă. Imediat ce se însănătoşea, peste două săptămîni era trimisă la un nou vaccin. Organismul nu reuşea să se întărească, că era supus unui nou stres. Cînd fetiţa avea doi ani şi opt luni, am mers la masaj gratuit în cadrul Centrului de Intervenţie Precoce „Voinicel”, unde copilul a fost examinat de o comisie medicală şi i-a stabilit diagnoza – autism. Primele simptome au apărut cu două luni înainte, după vaccinarea cu ROR.

Ne frapează atitudinea indiferentă a medicilor faţă de copii. Eu am spus că vreau să creştinez fiica, iar pe mine m-au trimis cu trei zile înainte de botez să-i fac DTP-1 (tuse convulsivă-difterie-tetanos). Chiar şi asistentele medicale mi-au spus că în asemenea cazuri nu se fac vaccinuri. Dar deoarece medicul m-a trimis… În consecință, timp de cîteva zile ea a avut febră de 39 de grade, am fost nevoită să chem preotul acasă. Şi la toate celelalte vaccinuri a fost aceeaşi reacţie. Ulterior medicii ne-au spus că vaccinurile îi erau contraindicate.

În prezent fiica Irinei are 12 ani, ea la fel este invalid de gradul I. Mama ei lucrează asistent personal al copilului său. Fata merge la o şcoală obişnuită în clasa a cincea, deoarece şcoala specială se află foarte departe, dar urmează un program special – pentru clasa a treia, pe care nu-l poate asimila integral. Potrivit mamei sale, dificultăţile în asimilarea materialului sînt legate de faptul că profesorii nu ştiu cum să lucreze cu asemenea copii.

„Mă îngrijorează faptul că nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru consecinţele vaccinării. Sîntem impuşi să semnăm un document că sîntem de acord cu vaccinarea şi prin asta se anulează orice răspundere din partea medicilor. Dar înainte de a face vaccinuri, copilul nu a făcut niciodată investigații. Medicul doar întreba dacă nu are febră, nu tuşeşte. Or, se ştia că el e slab de la naştere. De la alte mame am aflat că unele dintre ele au fost iniţial trimise să facă analize. Dar nici acestea nu arată predispunerea la autism. Probabil trebuie să existe anumite teste genetice, ce trebuie făcute de copii. Pentru că, dacă există riscul autismului, mai bine am renunţa la vaccinarea împotriva rujeolei şi să nu înrăutăţim starea de sănătate a copilului. Or, altfel, este o viaţă compromisă a copilului şi a părinţilor”, a opinat Irina.

Prea multe coincidenţe pentru a fi întîmplătoare

Încă o mamă, o altă tragedie. Pînă la un an şi jumătate fetiţa ei se dezvolta bine, vorbea, reacţiona la mediul înconjurător, arăta cu degeţelul drept răspuns, unde şi ce obiecte sînt etc. La 18 luni i s-a făcut vaccinul ROR. Copilul a făcut febră mare, au început convulsiile, fetiţa a încetat să vorbească. Medicul a spus că nu e straşnic, va trece. La doi ani i-a fost stabilită diagnoza – autism. Fiica Mariei are degrabă şapte ani, iar vorbirea nu a mai revenit. Datorită terapiei, ea poate spune „mama” şi vorbeşte pe limba ei, pe care părinţii n-o înţeleg. Copilul nu reacţionează la mediul înconjurător, a devenit iritat, plîngăcios.

Diagnosticarea în România a stabilit un conţinut sporit de metale grele în organismul copilului, care depăşesc de cîteva ori, chiar şi de 10 ori normele admisibile. Într-o clinică privată din Moldova, medicul neuropatolog a spus că fetiţa are un autism dobîndit, posibil în urma vaccinării cu ROR. Acest fapt a fost confirmat şi de un neurolog din Italia.

„Medicul de familie, care a trimis micuţa la vaccinare, neagă existenţa vreunei legături. Ea spune că există forme de autism cînd copiii care vorbesc deja, la un moment dat, pierd acest dar. Atunci de ce acest lucru nu s-a întîmplat pînă la vaccinare? Toate mamele copiilor autişti spun că copiii lor au încetat să se dezvolte după vaccinul ROR. Ar putea fi o simplă coincidenţă?”, se întreabă retoric Maria.

Cînd vor fi observaţi?

„Părinţii, într-o măsură oarecare, leagă maladia cu vaccinarea. Dar ştiinţa nu a demonstrat acest lucru, spune directorul executiv al organizaţiei obşteşti „SOS-autism”, Aliona Dumitraş. Eu nu sînt nici pentru, nici împotriva vaccinurilor, eu consider că acestea nu trebuie administrate copiilor pînă la 3 ani, deoarece noi nu ştim dacă ei sînt predispuşi la autism. Dacă există anumite devieri în sănătate, acestea servesc drept contraindicații pentru vaccinare. De ce atunci copiii predispuşi genetic la autism trebuie vaccinaţi? Eu consider că acestea pot fi făcute, dar nu imediat la naştere, pentru că trebuie să ştim de ce suferă copilul. Or, nu se face niciun test, inclusiv genetic.

Primul meu copil este autist. El a făcut toate vaccinurile indicate şi chiar mai multe – inclusiv împotriva gripei, pentru că tatăl său, medic, a insistat. Fiul are degrabă 14 ani şi a fost diagnosticat la trei ani. Diagnoza a fost confirmată la Kiev, în România. La toate vaccinurile el avea reacţii severe. Cînd avea o lună, după administrarea unui vaccin, el a leşinat. După un alt vaccin, administrat la un an, a apărut o alergie care nu a trecut un an. Nu pot să spun că acest lucru a provocat autism. Probabil el era predispus la autism, dar există şi factori care contribuie la aceasta. Cel de-al doilea copil are patru ani. Deocamdată, am decis să aştept cu vaccinurile, pentru că trebuie să vedem riscurile. Voi alege vaccinurile”.

Această organizaţie a fost fondată în 2008 de părinţii copiilor bolnavi de autism, pentru a soluţiona problemele micuţilor. Şi ei singuri o finanţează. În 2013 a fost deschis un centru pe str. Grenoble, unde se ocupă 45 de copii. Aceşti oameni au reuşit să obţină, acum trei ani, menţionarea oficială a diagnozei „autism”, pentru că anterior această maladie era ascunsă sub alte denumiri, de exemplu, schizofrenie, alalie etc. Ei invită specialişti, care se ocupă cu copiii. Pentru ei este aplicată terapia ABA, nerecunoscută în Moldova, dar care are efect. Părinţii cer recunoaşterea ei. Ei scriu singuri proiecte de modificare a legilor, pentru ca statul să-și orienteze atenţia asupra faptului că există bolnavi de autism, ca să existe o statistică oficială a acestei maladii etc. Şi, la urma urmelor, nu părinţii trebuie să achite tratamentul.

„Iniţial nu credem că copilul are această diagnoză. Apoi intrăm în depresie, după care căutăm ajutor, în speranţa că cineva îl va oferi. Şi aşa trec anii”, spune Aliona Dumitraş.

Principiul medicului – nu dăuna

Medicina oficială din Moldova neagă orice legătură dintre vaccinul ROR şi autism Vicedirectorul pentru supravegherea maladiilor infecţioase al CNSP Nicolae Furtună consideră că nu trebuie să luăm în consideraţie ce se scrie pe internet.

„Haideţi să operăm cu site-urile oficiale ale OMS, UNICEF, Alianţa Mondială pentru vaccinuri şi vaccinări, spune interlocutorul. Nu ascultaţi ce spun părinţii. Cazul privind complicaţiile trebuie să ajungă în reţeaua medicală, pentru ca această reacţie să fie apreciată de un medic calificat. În ţara noastră acest lucru îl face medicul de familie. Şi doar medicul de familie trebuie să prescrie vaccinul, el trebuie să determine reacţia în urma lui sau comisia din care fac parte un imunolog, epidemilog, infecţionist. Dacă este prezentă o reacţie alergică, atunci un alergolog”.

Cu o asemenea abordare vom avea întotdeauna o statistică bună, iar toate cazurile de apariţie a autismului după vaccinurile ROR vor rămîne doar „coincidențe”. Probabil ar fi mai bine ca acest vaccin controversat să fie administrat doar după o testare genetică a copiilor. Iar dacă copilul manifestă reacţii severe la toate celelalte vaccinuri, atunci cu atît mai mult există un motiv de a ne pune pe gînduri.

Au apărut dovezi

În 2014 Donald Trump a scris pe Tweeter: „Dacă aş fi preşedinte, aş insista asupra vaccinurilor corecte şi nu aş permite vaccinarea în masă, ce provoacă autismul la copii”. Această problemă a devenit una dintre primele de a căror soluţionare el s-a apucat devenind şef de stat. În ianuarie agenţii FBI au efectuat un şir de raiduri la oficiul Centrului de Control şi Profilaxie a Maladiilor (CDC). Împreună cu ei era şi savantul William Thompson, care a făcut dezvăluiri senzaţionale privind vaccinurile ce provoacă autism.

În particular, el a comunicat că a participat la denaturarea unor fapte orientate spre reducerea numărului copiilor de culoare care au avut de suferit din cauza unui vaccin. CDC a ascuns concluziile studiului, care a depistat o legătură între vaccinul împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) şi apariţia autismului, şi a distrus dovezile.

Iată ce a scris profesorul virusolog Galina Cervonskaia, fiind membru al Comisiei de etică a Dumei de Stat a RSFSR:

„Pediatria modernă, fără a face concluzii din procesul vaccinare pe parcursul multor ani cu un număr mare de complicaţii post-vaccinare, iar la bază principiul vaccinării „copiilor slăbiţi cu probleme de sănătate”. Fără a avea propriul punct de vedere, avînd la bază recomandările savanţilor şi ONG-urilor din SUA, acceptăm ceva neclar pentru „experimentele desfăşurate în Rusia (Ucraina)”. O asemenea abordare nu este întîmplătoare, pentru că, avînd doar 4-5% nou-născuţi sănătoşi e greu să faci bani pe acest număr mizer de copii. Înseamnă că datele trebuie extinse, inventînd diferite tertipuri. Implicarea „specialiştilor” de peste hotare este firească pentru că subminarea sănătăţii naţiunii prin profilaxia prin vaccinuri este doar unul dintre fronturile războiului neanunţat cu Rusia, Ucraina şi Belarus.

Comisia pentru bioetică din cadrul AŞR deţine un număr enorm de scrisori ale părinţilor, ai căror copii au ajuns în clinicile neurologice după anumite riscuri, iar ulterior şi după vaccinare. Din păcate, încă mulţi tineri părinţi, dezarmaţi de tonalitatea severă şi autoritară a medicilor, acceptă acest „ajutor” necondiţionat, ca ceva necesar pentru copilul lor, aplicînd violenţa asupra propriilor copii împreună cu vaccinatorii de sector şi şcolari şi alţi reprezentanţi ai „sănătăţii.”

Medicul NU ARE DREPTUL să ordone! El trebuie să expună într-o formă accesibilă toate argumentele „pro” şi „contra” vaccinării într-o situaţie concretă şi doar pe urmă, împreună cu părinţii, să ia o decizie privind această intervenţie medicală”.

Cui dintre părinţi i se demonstrează componenţa vaccinului şi i se povesteşte despre posibilele reacţii adverse (inclusiv pînă la deces)? Între timp, vaccinurile conţin metale grele şi nu doar. De unde acea fetiţă mică despre care am vorbit mai sus are în organism un set întreg de metale grele? Activistul mişcării împotriva vaccinurilor Robert F. Kennedi jr. scria: „În concluziile sale, comitetul pentru reforme guvernamentale al Camerei reprezentanţilor a declarat că „preparatul timerosal (conține mercur) este legat direct cu epidemia de autism”. Această substanţă era utilizată în majoritatea vaccinurilor din anii 1930. Pentru prima dată autismul a fost descris în 1943.

Un alt citat de la Galina Cervonskaia: „Ce facem noi, ne scriu medici din diferite regiuni. Mai bine nu faceţi vaccinul decît să dăunaţi sănătăţii copilului. Prin vaccinarea nestăvilită, în modul în care este acum, noi desfăşurăm un experiment de amploare asupra populaţiei ţării noastre, fără a ne gîndi că acesta a provocat deja o catastrofă ecologică în SĂNĂTATE”.

Dar oare în ţara noastră lucrurile stau altfel?

P.S. Piaţa mondială a vaccinurilor creşte anual cu 12%. Companiile farmaceutice planifică să obţină pînă în 2020 din vînzările vaccinurilor pînă la 50 de miliarde de dolari SUA.

NOI.md





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?