4 moldoveni condamnați pentru promovarea ideologiei SI și Al-Qaeda

4 moldoveni condamnați pentru promovarea ideologiei SI și Al-Qaeda

Pe parcursul anilor 2016-2017 ofiţerii SIS au reținut patru moldoveni care împărtășeau și promovau ideologia jihadistă a organizațiilor teroriste Stat Islamic și Al-Qaeda, notează NOI.md.

Conform informaţiilor deţinute la nivelul SIS, bărbaţii, cu vîrste cuprinse între 18 şi 46 de ani, au parcurs un proces rapid de auto-radicalizare şi au aderat la ideologia promovată de organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Al-Qaeda. Aceştia s-au remarcat printr-un profil religios radical, derulînd activităţi de propagandă şi justificare publică a terorismului, menite să atragă alte persoane de pe teritoriul ţării spre ideologia jihadistă.

În privinţa persoanelor au fost iniţiate cauze penale sub aspectul comiterii infracţiunii „Instigarea în scop terorist sau justificarea publică a terorismului”. Inculpaţii şi-au recunoscut integral vinovăţia şi, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, au fost traşi la răspundere penală.

Două persoane au fost condamnate la închisoare pe un termen de 3 ani, cu ispăşirea pedepsei într-un penitenciar de tip închis şi cu privarea de dreptul de a desfăşura anumite activităţi  pe o perioadă de 4 ani. Altor două persoane le-au fost aplicate  amenzi penale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, de asemenea cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe o perioadă de 2 ani.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load