X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Noile companii din Moldova, ajutate să acceadă pe piața UE

28 mar. 2017,, 10:45   Economie
1479 1

Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană vor acorda suport noilor companii din Moldova să acceadă pe piaţa europeană şi să sporească competitivitatea lor în cadrul noiii linii de creditare EU4Business-BERD, comunică NOI.md.

Evenimentul, consacrat lansării acestei linii de creditare a BERD şi Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova va avea loc la 5 aprilie la Chişinău. Se prevede că la acesta vor participa prim-ministrul Pavel Filip, șeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola, șefului biroului BERD la Chişinău, Dimitri Gvindadze, directorul comercial pentru munca cu clienţii corporativi al bănci Mobiasbanca – Groupe Société Générale, Elena Guzun, precum şi reprezentanţii unei companii care a beneficiat în trecut de suportul UE-BERD.

Evenimentul va începe cu o dezbatere privind oportunitățile și provocările Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE (DCFTA).

Va urma prezentarea detaliată a liniei de creditare EU4Business-BERD, care va oferi suport investițional întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova pentru a spori calitatea produselor şi a moderniza serviciile în conformitate cu standardele UE.

Va fi vorba şi despre suportul acordat de Programul BERD pentru susţinerea micului business (Advice for Small Business – ASB) în scopul de a ajuta companiile să aibă acces la pieţele UE şi a spori competitivitatea lor.

Anterior s-a comunicat că BERD şi Uniunea Europeană sporesc suportul pentru antreprenorii din Moldova şi lansează un program comun de sprijin a întreprinderilor mici şi mijlocii autohtone (ÎMM) în conformitate cu standardele UE, care are menirea să ofere întreprinzătorilor posibilitatea de a beneficia de numeroasele perspective pe care le oferă Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător al Moldovei cu UE (DCFTA).

În cadrul acestui program BERD şi-a asumat angajamentul să aloce Mobiasbanca – Groupe Société Générale 10 mil. euro pentru suportul ÎMM. Totodată, UE va acorda ÎMM interesate stimulenţi sub formă de granturi în valoare de pînă la 15% din suma creditului, precum şi servicii de consultanţă, care vor fi acordate de consultanţi internaţionali în cadrul programului BERD pentru sprijinul micului business.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?