X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un nou grup de inițiativă vrea revocarea lui Chirtoacă

27 mar. 2017,, 13:47   Capitala
2547 5

Astăzi a fost depus în instanța de judecată dosarul cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă privind referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.

Potrivit liderului fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, dosarul depus conține mii de pagini, care, după părerea lui, conține destule dovezi și argumente pentru desfășurarea referendumului.

„Sîntem siguri că pînă la finele anului curent va fi anunțat un nou scrutin în Chișinău, iar oamenii își vor putea alege un primar pe măsura așteptărilor lor”, a afirmat Ceban.

Potrivit lui, printre argumentele din dosar se numără constatările Curții de Conturi privind fraudele comise în cadrul Primăriei, lucruri ce țin de organele de control, constatările auditului intern și rapoartele CNA.

„În paralel avem pregătită cererea la CEDO. Noi facem un apel către instanța de judecată: să facă lege. Dacă așa se va întîmpla, pînă la finele anului primarul va părăsi funcția pe care o deține în prezent”, a adăugat consilierul municipal.

Grupul de inițiativă este format din 466 de persoane, printre care și membrii partidului PSRM din cadrul CMC. În cazul în care instanța va da undă verde grupului de inițiativă, următoarea etapă este colectarea a peste 60 de mii de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?