X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opt filme care te ajută să devii mai DEŞTEPT

9 noi. 2019,, 22:30   Externe
21553 1

Dacă vrei să fii mai deștept poţi întotdeauna să citeşti o carte, să te înconjori de oameni educaţi sau, din cînd în cînd, să te uiţi la televizor sau să urmăreşti un film.

Desigur, trebuie să fii destul de atent cu privire la programele pe care să le urmăreşti; documentarele sau programele educaţionale pot îmbunătăţi cunoştinţele generale sau abilităţile conversaţionale.

Sînt însă şi destule filme potrivite pentru acest scop, iar cei de la entrepreneur.com au alcătuit o listă cu 8 astfel de pelicule.

8. Inside Out

Sigur, e vorba despre un film de animaţie; dar este vorba şi de o metaforă pentru lucrurile care se întîmplă atunci cînd te maturizezi.

7. Limitless

Filmul urmăreşte povestea unui scriitor aflat în pană de idei, care acceptă să intre într-un program farmaceutic. El ajunge să consume astfel o pastilă numită NZT-48, care îl ajută să folosească în proporţie de 100% potenţialul creierului uman.

6. The Imitation Game

Este povestea lui Alan Turing, celebrul matematician care a reuşit să descifreze Enigma, maşina cu care naziştii trimiteau mesaje codate.

5. Memento

Filmul lui Christopher Nolan urmăreşte povestea lui Leonard, un om ce suferă de pierderea memoriei pe termen scurt şi care trebuie să afle cît mai multe despre identitatea lui.

4. Good Will Hunting

Acest film, premiat cu Oscar, relatează întîmplări din viaţa unui om de serviciu de la MIT, dotat cu o inteligenţă ieşită din comun.

3. Primer

Primer este un film science-fiction despre doi ingineri care descoperă, întîmplător, cheia călătoriei în timp.

2. A beautiful mind

Inspirat de biografia lui John Forbes Nash Jr., economist ce a cîştigat premiul Nobel, filmul explică descoperirea teoriei numite "echilibrul lui Nash".

1. Pi

Scris şi regizat de Darron Aronofsky, filmul acoperă numeroase teme precum religie, misticism şi relaţia universului cu matematica.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?