Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

A fost prelungit termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare a energiei electrice

24 mar. 2017,, 15:30   Economie
2543 1

Compania Gas Natural Fenosa în Moldova a prelungit, repetat, termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare a energiei electrice. DE această dată de pe 27 pînă pe 30 martie curent. Ultima dată termenul a fost prelungit de pe 14 pînă pe 27 martie, transmite NOI.md.

Compania Gas Natural Fenosa a comunicat că pentru asigurarea şi promovarea concurenţei în procesul de achiziţie a energiei electrice şi în conformitate cu instrucţiunea privind achiziţia anuală a energiei electrice, precum şi luînd în considerare recomandarea Ministerului Economiei, compania Gas Natural Fenosa în Moldova a decis să prelungească termenul de prezentare a ofertelor se prelungeşte pînă la 30 martie 2017, la cererea unor ofertanţi, dat fiind faptul că aceştia nu reuşesc să prezinte ofertele până pe până pe 27 martie curent.

Gas Natural Fenosa în Moldova a mai comunicat că întreprinde toate acţiunile necesare pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice atît sub aspectul preţului, cît şi al fiabilităţii şi securităţii livrării pe întreaga perioadă contractuală şi îşi exprimă speranţa, că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes pînă la expirarea actualelor contracte, adică pînă la 1 aprilie 2017.

Ultima dată companiile Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, Red Union Fenosa, Furnizare Energie Electrică Nord, Moldelectrica, Red Nord și Red Nord Vest au prelungit termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare a energiei electrice, atît din cauza lipsei propunerilor din partea furnizorilor potențiali din țară cît și de peste hotare pentru livrările garantate de energie electrică în Moldova în volum deplin în perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018.

Administrațiile companiilor electrice menționate au informat conducerea Ministerului Economiei că după adoptarea deciziei cu privire la prelungirea termenilor de prezentare a ofertelor pînă pe 14 martie, nu au fost primite oferte clare din partea potențialilor furnizori în ceea ce privește prețurile și garantarea livrărilor în volum necesar pe toată durata contractului.

În aceste condiții conducătorii companiilor de distribuție a energiei electrice au propus ideea de a continua termenul de depunere a cererilor, exprimîndu-și speranța că în perioada corespunzătoare că potențialii furnizori se vor determina și va fi creată o atmosferă concurențială transparentă în procesul de organizare a tenderului pentru procurarea energiei electrice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?