Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Suma fabuloasă care era spălată printr-o schemă infracțională

24 mar. 2017,, 12:15   Societate
2742 4

O grupare criminală internațională, care a pus la cale o schemă de spălare lunară a unor sume fabuloase care variau între 500 000 și 1 milion de dolari, a fost destructurată de ofițerii SIS și ai Procuraturii, notează NOI.md

Potrivit schemei, grupul infracţional înregistra întreprinderi pe numele cetăţenilor străini şi ai Republicii Moldova în mai multe ţări. În contul acestora, erau transferaţi bani de provenienţă ilegală, ca apoi să fie integrați în circuite de spălare şi lichefiere a banilor pe teritoriul Republicii Moldova. În acest scop membrii grupării au antrenat un număr impunător de rezidenţi străini şi autohtoni interpuşi.

În fază finală, transferurile se realizau multiplu şi „secţionat” spre Republica Moldova, ca donaţii diferitor persoane fizice, pentru a nu fi încadrate în categoria celor suspecte/de risc, respectiv, pentru a sustrage atenţia organelor naţionale abilitate de supraveghere a sistemului bancar şi a pieţei financiare.

Astfel, în rezultatul măsurilor complexe de documentare, în noaptea de 21 spre 22 martie curent, a avut loc descinderea în mai multe locaţii de activitate ale membrilor grupării, inclusiv, fiind supuse perchezițiilor unitățile de transport cu care valuta străină era direcţionată prin contrabandă în străinătate.

În rezultat, în flagrant delict a fost ridicată tranşa financiară ce urma să fie scoasă din ţară, iar 7 persoane implicate au fost reţinute, inclusiv, curieri originari din alte state.

Ofiţerii SIS şi procurorii continuă acţiunile în cadrul urmăririi penale, inclusiv, sub aspectul provenienţei şi destinaţiei mijloacelor financiare, precum şi al vulnerabilităţilor securităţii naţionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?