Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin către liberali: Locul vostru e alături de a lui Bolboceanu

24 mar. 2017,, 11:25   Politică
8438 5

Propunerea deputaților liberali de a declara drept sărbătoare națională ziua de 27 martie – ziua unirii Basarabiei cu România, a stîrnit critici aprige la Parlament, notează Noi.md.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a acuzat pe liberali că apără interesele statului român, trădînd astfel poporul moldovenesc.

„La alegerile prezidențiale aceste persoane care se numesc români și vor să ne unească nu știu cu cine au acaparat tocmai 22 de mii de alegători și acum vin și violează Parlamentul, și o fac conștient cu suportul financiar de la București. Ei trebuie să stea alături de Iurie Bolboceanu, deoarece luptă împotriva statalității Moldovei și furnizează informații secrete românilor în fiecare zi”, a menționat Voronin.

Propunerea liberalilor a fost respinsă și de partenerii lor de coaliție. Democrați au precizat că la moment există probleme mai importante, care necesită a fi soluționate. „Este o chestiune care ne distrage atenția de la multe lucruri. Este rugămintea ca liberali să nu insiste asupra acestui proiect. Oricum fracțiunea noastră nu poate să voteze acum, nu este avizul Guvernului și multe alte lucruri nu sînt întrunite”, a remarcat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

La rîndul lor, deputații socialiști au menționat că inițiativa PL este condamnabilă. ”Se vede foarte clar cine dorește cu adevărat lichidarea statului, ceea ce se consideră o crimă. Urmează ca Procuratura Generală să se autosesizeze. Acest partid s-a prăbușit în rating și prin asemenea retorică doresc să mai cîștige 2, 3%”, a menționat Vlad Bătrîncea.

Liberal-democrații deși au declarat că vor susține proiectul, i-au acuzat totuși pe membrii PL de ipocrizie. „E o adevărată ipocrizie, pentru că fiind membri ai Biroului Permanent nu ați putut obține suportul pentru a include acest proiect pe ordine de zi? Înseamnă că nu a fost intenția serioasă ca acest proiect să treacă”, a spus deputata Maria Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?