Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Decis! Delegația Moldovei nu va participa la Adunarea parlamentară a CSI

23 mar. 2017,, 12:19   Politică
7484 9

Deputații moldoveni nu vor participa la reuniunea de săptămîna viitoare a Adunării parlamentare a Comunității Statelor Independente, comunică Noi.md.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Biroului Permanent și anunțată de spicherul Andrian Candu. Potrivit demnitarului, în lumina ultimelor evenimente care au marcat relația bilaterală cu Federația Rusă, inclusiv a notei de protest expediate Kremlinului și în lipsa unui răspuns oficial, delegația moldovenească nu va participa la reuniunea CSI.

Candu a ținut totuși să precizeze că „Moldova nu boicotează acestă reuniune”. „Luînd în considerare nota diplomatică transmisă de Moldova Federației Ruse, luînd în considerare acele abuzuri care au fost menționate în notă și, luînd în considerare, discuțiile care au avut loc inclusiv cu dl Karasin, deși sînt unele mesaje pozitive care vin din Federație pe diferite căi, în mod special autoritățile centrale examinează cu atenție nota de protest, cu toate acestea nu avem însă o reacție oficială. Consider că participarea Parlamentului la evenimentele CSI nu este binevenită, după discuții cu colegii am luat decizia că delegația Parlamentului Moldovei nu va participa la ședințele adunării parlamentare a CSI-ului”, a precizat Candu.

Democratul a anunțat că autoritățile au expediat deja scrisori la adresa spicherilor celorlalte delegații participante la reuniunea de la Sankt Petersburg, prin care i-a informat despre decizia Legislativului de la Chișinău și motivele acestui refuz. Totodată, Andrian Candu a menționat că deputații moldoveni care nu sînt de acord cu decizia guvernării pot merge la reuniunea CSI, dar pe cont propriu.

„Au fost voci care au spus că o astfel de decizie nu este binevenită. Unii deputați au spus că vor merge oricum. Rămîne la discreția lor dacă vor să meargă, noi nu le putem interzice, dar delegați oficială a Parlamentului nu va fi reprezentantă, nici cheltuieli financiare pentru această deplasare nu vor fi acceptate”, a adăugat Candu.

Lucrările Adunării parlamentare ale CSI se vor desfășura în perioada 26-28 martie curent, la Sankt-Petersburg, Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?