Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Peste 127 hectare de vegetație au ars în ultimele 24 de ore (VIDEO)

22 mar. 2017,, 12:15   Societate
1332

Peste 127 hectare de vegetație au ars pe terenurile Republicii Moldova în ultimele 24 de ore, notează NOI.md

Cele mai multe intervenții ale echipelor de pompieri la stingerea focarelor au fost înregistrate în raioanele Orhei, Anenii Noi, Călărași, Hîncești, Soroca și municipiul Chișinău.

Conform ultimelor rapoarte doar în localitatea Ulmul raionul Ialoveni, de ardere au fost compromise 15 hectare de vegetație, iar în raionul Călărași focul a mistuit 20 hectare de iarbă.

Focare de vegetație arsă au fost înregistrate și în satul Pănășești, raionul Strășeni, unde pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 ha de teren. În ultimele ore echipele specializate au fost antrenate în 40 de intervenții de lichidarea flăcărilor în urma aprinderii vegetației, dintre care 29 în țară și 11 în municipiul Chișinău.

Serviciul Situații Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul menajer și iarba uscată, întrucît aceste focare se pot răspîndi cu repeziciune pe terenuri extinse, punînd în pericol spațiile forestiere și gospodăriile persoanelor. În cazul în care focarele au ieșit de sub control, oamenii sînt îndemnați să sune de urgență serviciul 901.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав