X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Trei persoane care ar fi implicate în atacul din Berlin, arestate în Turcia

21 mar. 2017,, 15:15   Externe
1615 0

Autorităţile turce au reţinut trei persoane ce ar avea presupuse legături cu atacul asupra tîrgului de Crăciun din capitala germană, Berlin, informează The Local.

Potrivit presei locale, cei trei suspecţi, cetăţeni germani şi de origine libaneză, s-ar fi îndreptat spre Europa, aceştia fiind reţinuţi pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Pe 19 decembrie 2016, Anis Amri, în vîrstă de 24 de ani, a deturnat un camion, l-a omorît pe şoferul polonez şi a intrat intenţionat cu vehiculul în Tîrgul de Crăciun organizat în zona Breitscheidplatz din Berlin, unde a ucis 11 persoane şi a rănit alte zeci. După cîteva zile, Anis Amri, membru al reţelei teroriste Stat Islamic, a fost împuşcat mortal de poliţie într-o gară din oraşul italian Milano.

Autorităţile turce nu au specificat care sunt presupusele legături ale celor trei suspecţi cu atacul din Berlin.

Una dintre persoanele arestate pe aeroportul turc intenţiona să ajungă în Europa pentru a întreprinde un atac terorist. Acesta pătrunsese ilegal în Turcia.

Individual acestei arestări, un cetăţean german, de origine iordaniană, cu presupuse legături cu Anis Amri, suspectat a fi membru SI, a fost reţinut în oraşul Izmir, pe 11 martie, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu, din Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?