În dosarul „Platon” a fost audiat fostul șef al BEM Viorel Bîrcă

În dosarul „Platon” a fost audiat fostul șef al BEM Viorel Bîrcă

O nouă ședință de judecată în dosarul în care figurează controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, are loc astăzi, 21 martie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În cadrul acesteia, a fost audiat primul martor din partea apărării – fostul șef al BEM, Viorel Bîrcă.

Fostul șeful al BEM, Viorel Bîrcă, a refuzat să dea declarații presei în legătură cu afirmațiile făcute în instanța. Acesta anterior a fost audiat și în dosarul în care este vizat primarul de Orhei, Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherii și spălare de bani.

Realitatea.md amintește că Viorel Bîrcă a fost audiat, în primăvara anului trecut, în calitate de martor în dosarul „Filat”. Acesta este cercetat alături de fostul președinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, Ilan Șor, în dosarul inițiat de CNA și Procuratura Anticorupție privind fraudele bancare, fiind învinuiți de încălcarea regulilor de creditare.

De altfel, Veaceslav Platon a fost reținut, în luna iulie a anului trecut, de procurorii anticorupție, fiind învinuit tot în dosarul BEM. Acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei. 

Actualmente, continuă audierea martorilor avocaților lui Veaceslav Platon.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load