X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De ce pașapoartele din întreaga lume sînt disponibile în doar 4 culori?

22 mar. 2017,, 02:00   Externe
4960 0

Pașapoartele din întreaga lume sînt disponibile în doar patru culori primare, iar fiecare țară are propriul motiv pentru care a ales una dintre aceste culori.

Roșu

Aceasta este cea mai comună culoare. Pașapoartele cu coperta roșie sînt folosite, de obicei, de țările post-comuniste. Cetățenii din Slovenia, China, Serbia, Rusia, Letonia, România, Polonia și Georgia au pașapoarte de culoare roșie, scrie Brightside.

Albastru

Aceasta este a doua cea mai comună culoare. Coperta albastră simbolizează “lumea nouă”. 15 țări din Insulele Caraibe au pașapoarte albastre. În privința blocului sud-american, această culoare simbolizează conexiunea cu Mercosur, o uniune de comerț. Aceasta include Brazilia, Argentina și Paraguay.


Verde

Cele mai multe țări musulmane au pașapoarte verzi. Exemplele includ Maroc, Arabia Saudită și Pakistan. Verdele este considerat culoarea preferată a profetului Muhammad și un simbol al naturii și al vieții.

Negru

Acestea sînt cele mai rare pașapoarte. Ele pot fi găsite în câteva țări africane, precum Botswana, Zambia, Burundi, Gabon, Angola, Chad, Congo, Malawi etc. Cetățenii Noii Zeilande au, de asemenea, pașapoarte negre, pentru că negru este culoarea națională a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?