Cel de-al doilea raport ”Kroll” ar putea fi ținut secret

Cel de-al doilea raport ”Kroll” ar putea fi ținut secret

Cel de-al doilea raport al companiei „Kroll” urmează să scoată la iveală numele beneficiarilor fraudei bancare, dar și să localizeze activele sustrase, informează Noi.md.

Despre aceasta a anunțat astăzi spicherul Andrian Candu. Potrivit lui, documentul ar putea să nu fie făcut public, întrucît ar putea periclita procesul de recuperare a activelor fraudate.

„Problema finalizării celui de-al doilea raport Kroll este legată de faza de localizare și confiscare a activelor de peste hotare. Dacă raportul Kroll I a fost într-o fază de documentare, cel de-al doilea prevede clar identificare beneficiarilor și localizarea activelor, pentru a putea fi recuperate. Este foarte important să ne sincronizăm acțiunile: publicarea raportului Kroll II cu momentul în care sînt arestate activele, să nu se întîmple că facem public raportul fără să luăm măsuri de asigurare și activele să dispară  alte jurisdicții, să fie vîndute și să nu avem posibilitatea să le recuperăm”, a relatat Candu.

Demnitarul a anunțat că cel mai probabil raportul „Kroll” va fi pus la dispoziția Băncii Naționale la sfîrșitul lunii mai. Candu a mai precizat că orice decizie cu privire la publicarea sau nepublicarea raportului va fi coordonată cu reprezentanții companiei americane de audit.

”Vrem să știm cine sînt cei din spatele schemelor și să știm unde au dispărut banii, și, în același timp să ne asigură că statul nu va pierde din publicarea acestei informații”, a adăugat spicherul. 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load