Decizia de participare a delegaţiei RM la AP a CSI urmează sa fie luată

Decizia de participare a delegaţiei RM la AP a CSI urmează sa fie luată

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie referitor la participarea delegaţiei Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a CSI.

Despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Mai examinăm această chestiune. Decizia va fi luată azi sau mâine, reieşind din interesele Moldovei şi dezvoltarea parlamentarismului", a spus Candu.

Întrebat de jurnalişti referitor la afirmaţiile Preşedintelui Igor Dodon, care a declarat că delegaţia Moldovei va participa la şedinţă, speakerul şi-a exprimat regretul că "este nevoit să se adreseze Preşedintelui prin intermediul presei".

"Aş fi preferat să comunic direct, pentru a discuta toate problemele. Preşedintele nu poate vorbi de participarea delegaţiei parlamentare la forum, deoarece competenţele Preşedintelui nu se răsfrâng asupra Parlamentului. Noi avem o separare a puterilor, avem Constituţia care prevede rolul Preşedinţiei, rolul Parlamentului şi rolul Guvernului. De aceea, decizia în privinţa acestei chestiuni o ia Parlamentului, al cărui preşedinte sînt eu", a amintit Candu.

Săptămâna trecută, speakerul nu a exclus posibilitatea că Parlamentul Moldovei ar putea boicota Adunarea Parlamentară a CSI, care va avea loc la Sankt-Petersburg în perioada 26-28 martie. Acest lucru ţine de faptul că Rusia nu a oferit un răspuns la Nota pe care Moldova i-a transmis-o la începutul lunii martie. În Nota de protest, autorităţile Moldovei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de "abuzurile din partea Rusiei împotriva unor oficiali moldoveni", care "sînt opriţi abuziv la intrarea în Federaţia Rusă, interogaţi, percheziţionaţi, trataţi în mod umilitor de către reprezentanţi ai serviciilor speciale ruseşti". În Notă se arată că, "până la soluţionarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abţină de la deplasări în Federaţia Rusă".
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load