Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Săptămîna viitoare absolvenții susțin primele pre-testări

20 mar. 2017,, 15:30   Societate
2897 0

Potrivit ordinului emis de Ministerul Educației, de săptămîna viitoare, absolvenții gimnaziilor și liceelor vor susține testările la examenele de absolvire, sesiunea de examene 2017, informează Noi.md.

Astfel, absolvenții gimnaziilor vor susține prima probă la limba de statși literatura (alolingvi), marți, 28 martie. Proba la matematică va fi susținută joi, 30 martie, urmată apoi de proba la limba de instruire – 4 aprilie și proba la istorie– 6 aprilie.

Absolvenții liceelor, cei de la profilul real, umanistic, arte și sport vor scrie prima testare pe 27 martie, la limba de statși literatura (alolingvi), apoi la limba de instruire – 29 martie, iar la limba străină pe 31 martie.

Pe 3 aprilie, cei de la profilul real vor susține proba la matematică, cel de la profilul umanistic – la istorie, profilul arte – la proba de specialitate, iar cei de la profilul sportiv – la pregătirea sportivă.

Pe 5 aprilie, profilul real umanistic, arte și sport vor scrie testarea la disciplina pe care au solicitat-o.

Testările se vor încheia pe 7 aprilie, cu absolvenții de la profilul umanistic și real, care vor susține testare la limba maternă: limba și literatura bulgară/ ucraineană/ găgăuză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?