X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Israelul ameninţă că va distruge sistemul de apărare aerian al Siriei

21 mar. 2017,, 00:30   Externe
1994 0

Ministrul Apărării din Israel, Avigdor Liberman, a avertizat Siria că-i va distruge sistemul de apărare aerian, dacă Siria va mai lansa încă o singură rachetă spre avioanele israeliene, recizează CNN.

În timpul unei emisiuni radion, duminică Liberman a declarat că „Data viitoare cînd sirienii îşi for folosi programul de apărare aerian împotriva avioanelor noastre, o să-i distrugem fără să ne gîndim de două ori” citat de CNN.

Ameninţarea vine după ce vineri Siria a lansat o rachetă aeriană îndreptată către avioanele militare israeliene ce survolau zona.

Armata siriană a declarat că avioanele ţintite de către rachete au vrut să atace o bază militară din Palmyra, în timp ce israelienii au spus că ei voiau să atace un transport de arme al Hezbollah-ului. În urma atacului, Siria spune că a doborît la pămînt un singur avion şi doar a lovit un altul, Israelul catalogând afirmaţiile drept mincinoase.

„Cea mai mare problemă a noastră este transferul de arme dezvoltate care au trecut prin Siria pînă în Lebanon. De fiecare dată cînd noi identificăm o asemenea situaţie, lucrăm să prevenim transportul acestor arme care ar putea schimba regulile jocului. În privinţa asta, nu vom face nici un compromis” a adăugat Avigdor Liberman.

Incidentele de vineri reprezintă una dintre cele mai serioase confruntări între cele două ţări de la începutul războiului civil din Siria pornit acum şase ani. Tensiunile dintre Israel şi Siria scăzuseră între cele două ţări, însă în ultimele luni acestea şi-au adus mai multe ameninţări şi acuzaţii.

Palmyra, zona unde au fost atacate avioanele israeliene a fost deţinută de ISIS şi revendicată de către guvernul sirian. Conform analiştilor militari, întreaga zonă este un punct strategic important.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?