Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Belarusului a ordonat angajarea tuturor șomerilor pînă la 1 mai

20 mar. 2017,, 12:58   Externe
2478 1

Începînd cu 1 mai curent Lukașenko a ordonat să fie angajați toți șomerii din Belarus, care vor înlocui utilajele folosite de serviciile comunale, care ar avea un cost prea mare de întreținere.

„Este un decret ideologic, moral. Statul nu va cîștiga bai mari din asta. Scopul este să impunem oamenii să lucreze, care pot să o facă”, a declarat președintele Belarusului.

Decretul a fost emis ca urmare a protestelor în toată țara contra „impozitării trântorilor”, care obliga persoanele fără un loc de muncă să achite impozite în favoarea statului.

Autoritățile din Belarus au trimis 470 mii de scrisori care obligau „trântorii” să achite impozite. Astfel, fiecare al zecelea belarus apt de muncă a fost înștiințat că trebuie să achite un impozit pentru că nu are un loc de muncă oficial.

De remarcat că doar 10% au fost de acord să achite această taxă.

Oficial, în Belarus rata șomajului este de 0,9% din totalul populației active. În realitate persoanele care devin șomer nu se înregistrează, în mare parte, la bursa muncii, fiindcă îndemnizația de șomaj este de doar 10 dolari lunar și este achitată doar o anumită perioadă. Ulterior, șomerul este obligat să efectueze lucrări neremunerate în folosul comunității. De obicei, ele reprezintă măturatul străzilor.

„Referitor la angajarea șomerilor eu am declarat anterior că cei care au un mod de viață asocial, precum alcoolicii, pot fi doar obligați să lucreze. Cei care au rămas fără serviciu trebuie să primească asistenta din partea statului. Oamenii trebuie să-și caute de lucru, iar noi îi vom ajuta. Pînă la 1 mai toți să fie angajați în cîmpul muncii”, a declarat Lukașenko.

Președintele Belarusului susține că vor fi persoanele angajate de stat se vor ocupa de plantarea copacilor, construcții, vopsit, cărat, etc. Astfel, va fi găsit un job pentru fiecare cetățean al Belarusului.

Conform un or cifre preliminare Belarusul va trebui să angajeze circa 400 mii de cetățeni.

De remarcat că președintele Belarusului s-a adresat și tuturor funcționarilor publici. „Mă adresez tuturor persoanelor angajate la stat, vă rog să găsiți un loc de muncă pentru soți, soții, amante, rude și persoane apropiate. Toți cei care pot să lucreze. Dacă soția este bolnavă noi o vom trata. Dacă persoanele respective pot lucra, începînd cu 1 aprilie noi îi așteptăm la serviciu”, menționează Lukașenko.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?