Avocații lui Usatîi au obținut revocarea judecătorului

Avocații lui Usatîi au obținut revocarea judecătorului

Judecătorul care instrumenta cazul împotriva lui Renato Usatîi a fost ”revocat pentru încălcarea legii”.


Avocații primarului de Bălți insistă pe multiplele încălcări ale legislației și îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor judecătorului, care a păstrat în vigoare măsura de reprimare în raport cu clientul lor. Despre aceasta a declarat luni, 20 martie, avocatul Anatolie Istrate, transmite NOI.md.

Potrivit avocatului, încălcarea admisă de judecător constă în faptul că instanța respinge plîngerile apărării. ”Am cerut repetat să fie fixate plîngerile noastre referitor la desfășurarea procesului, însă acesta a refuzat. El și-a exprimat decizia prin faptul că noi trebuie să prezentăm cîteva copii, ceea ce contravine legislației. Ne-am așteptat la asemenea acțiuni din partea judecătorului, de aceea am cerut revocarea lui. Acum, vom aștepta sentința. Intenționăm să ne adresăm la Curtea de Apel și doar după decizia de acolo vom fi gata să prezentăm, mai detaliat, viziunea noastră asupra procesului în raport cu clientul nostru”, a spus Anatolie Istrati.

La rîndul său, procurorul Vitalie Busuioc i-a învinuit pe avocații lui Usatîi de faptul că tergiversează procesul. ”Ședințele au fost amînate de nenumărate ori, la solicitarea avocaților, fapt care tergiversează procesul. Anterior, judecătorul le-a cerut avocaților să prezinte toate copiile materialelor părții apărării, ei au refuzat însă să facă acest lucru și au cerut revocarea judecătorului. Ei aplică standarde duble. La solicitările judecătorului răspund cu acțiuni nemotivate și provocatoare”, a spus procurorul la sfîrșitul ședinței de la Judecătoria Centru.

Reamintim că, pe 24 septembrie 2016, Judecătoria sectorului Centru a emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele liderului ”Partidului Nostru”, primarului de Bălți – Renato Usatîi. De asemenea, el a fost anunțat în urmărire internațională. Organele Procuraturii îl bănuiesc pe Usatîi că ar fi comandat omorul bancherului rus, fostului proprietar al ”Universalbank”, Gherman Gorbunțov. Avocații liderului ”PN” au atacat cu recurs decizia instanței. Pe 1 noiembrie, Curtea de Apel a respins cererea.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load