Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să încheie un acord privind cetăţenia dublă

Igor Dodon l-a rugat pe Vladimir Putin să încheie un acord privind cetăţenia dublă

Preşedintele Igor Dodon l-a rugat pe Preşedintele rus Vladimir Putin să examineze problema privind încheierea unui acord între Moldova şi Federaţia Rusă cu privire la cetăţenia dublă, pentru ca concetăţenii moldoveni care locuiesc permanent în Rusia să nu fie nevoiţi să renunţe la cetăţenia Moldovei.

Rugămintea a fost făcută în cadrul întrevederii de vineri cu Preşedintele Rusiei.
 
"Am solicitat ca termenul amnistiei migraţionale să fie prelungit după data de 20 martie, pentru ca de această posibilitate să poată beneficia un număr cît mai mare de cetăţeni ai RM care muncesc în Rusia. Vladimir Putin a spus că termenul va fi prelungit",le-a spus Dodon jurnaliştilor, după întrevedere.

La întrevedere a fost discutată şi Nota de protest a Parlamentului şi Guvernului transmisă ambasadorului FR în RM, precum şi îndemnul adresat oficialilor moldoveni de a evita deplasările în Rusia.

"Mi-am exprimat regretul în privinţa declaraţiei conducerii RM faţă de FR. Sper mult că asemenea declaraţii nu vor influenţa asupra dinamicii generale a relaţiilor moldo-ruse", a remarcat Dodon.

Cei doi preşedinţi au discutat şi problema reglementării transnistrene. Dodon l-a informat pe Putin despre intenţia sa de a se întîlni cu liderul transnistrean pînă la sfîrşitul lunii martie.

În cadrul întrevederii, Preşedintele RM i-a propus lui Putin să desfăşoare consultări moldo-ruse pe marginea stabilirii parteneriatului strategic între cele două ţări.
 
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load