Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon i-a propus lui Putin examinarea „demersului diplomatic regretabil”

17 mar. 2017,, 16:50   Politică
4807 12

Preşedintele Moldovei Igor Dodon i-a propus preşedintelui Rusiei Vladimir Putin să examineze recentul „caz regretabil cu demersul diplomatic”.

„(Propun să examinăm) Cazul demers diplomatic regretabil al Guvernului şi Parlamentului (Moldovei) de săptămîna trecută, a declarat el în cadrul întîlnirii cu liderul rus. – Noi sîntem împotriva unor atare demersuri”.

La începutul lunii martie Chişinăul l-a rechemat din Rusia pe ambasadorul Dumitru Braghiş. Personal fostul ambasador consideră că cauza acestei decizii e confruntarea între preşedinte şi Parlamentul Moldovei.

„Rechemarea mea este o soluţie politică. După cum am înţeles, aici n-au fost obiecţii referitoare la activitatea mea. Aceasta este o decizie politică, pe care eu trebuie s-o respect, aceasta referindu-se şi la majoritatea parlamentară”, a spus Braghiş.

Potrivit datelor administraţiei preşedintelui Moldovei Igor Dodon, în calitate de nou ambasador al Moldovei în Rusia va fi numit consilierul lui pentru politica externă, Andrei Neguţa.

Guvernul nu comentează rechemarea lui Braghiş. Responsabili de la Guvern ne-au informat însă сă primul ministru Pavel Filip a aprobat această candidatură și că discută cu preşedintele numirea a 17 ambasadori şi rechemarea a zece. Anterior Filip a prezentat spre aprobare lui Dodon lista sa de candidaturi, care a fost respinsă de preşedinte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?