Voronin vorbește în premieră despre inițiativa democraților

Voronin vorbește în premieră despre inițiativa democraților

Proiectul propus de PDM cu privire la instituirea votului uninominal este inacceptabil, prin urmare, PCRM nu va susține modificările propuse.

Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă, notează Noi.md.

Potrivit politicianului, trecerea la votul uninominal nu doar că nu soluționează problemele de corupție și traseism politic existente la nivelul clasei politice, ci generează altele noi.

„Pentru a dezrădăcina fenomenul corupției este necesar de a perfecționa sistemul electoral existent. Nu există niciun fel de argument care ne-ar convinge  că aceste imperfecțiuni pot fi depășite  prin trecere la alegeri pe circumscripții uninominale. Această schimbare va agrava problemele existente și va da naștere la altele noi: mituirea alegătorilor și a deputaților aleși va fi făcută mult mai ușor, ceea ce va duce la concentrarea întregii puteri în mîinile unui grrp restrîns de persoane”, a declarat Voronin.
 
Președintele PCRM a mai remarcat că modificările propuse suprimă partidele politice ca bază a structurii de stat. În opinia lui, implementarea acestui proiect va duce la dezbinarea și mai pronunțată a electoratului moldovenesc, iar în consecință, va avea de cîștigat actuala guvernare.

„Puterea acționează conform principiului: împarte și stăpînește! Puterea folosește acest instrument în mod obraznic pentru a-și întări propriile poziții. Trebuie să schimbăm nu Codul electoral, dar puterea actuală”, a concluzionat Vladimir Voronin. 
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load