Usatîi: despre perchezițiile din oficiul primarului or. Basarabeasca

Usatîi: despre perchezițiile din oficiul primarului or. Basarabeasca

Reținerea primarului orașului Basarabeasca Valetin Cimpoieș denotă presiunea exercitată asupra „Partidului Nostru”.

Drept dovadă a acestei afirmații poate servi faptul că reținerea primarului orașului Bălți care este membru al „Partidului Nostru” (PN) a avut loc cu o zi înainte de Congresul formațiunii politice. Acest fapt l-a comunicat liderul PN Renato Usatîi pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

Usatîi s-a arătat convins că organele de drept l-au reținut neîntemeiat pe primarul orașului Basarabeasca. „Cu o zi înainte de Congresul „Partidului Nostru” guvernarea a purces iarăși la preferata sa formă de presiune! A fost eliberat mandatul de arest pe numele primarului Valentin Cimpoieș, în oficiul lui au fost efectuate percheziții cu încălcarea tuturor legilor. Acțiunile ilegale ale angajaților Poliției s-au soldat cu chemarea ambulanței pentru Valentin Cimpoieș”, a relatat președintele PN.

Politicianul a calificat reținerea colegului său din „Partidul Nostru” drept  „teatru absurd”. Acest „teatru absurd” este condus de procurorul Bacalîm. Acțiunile ilegale ale angajaților Poliției s-au soldat cu chemarea ambulanței pentru Valentin Cimpoieș. Asta e democrație?”, s-a întrebat Renato Usatîi.

Motivul reținerii lui Valentin Cimpoieș deocamdată nu este cunoscut. El a fost ales în funcția de primar al orașului Basarabeasca în urma alegerilor care au avut loc în iunie 2015. Anterior, el a exercitat funcția de consilier raional și a făcut parte din Partidul Comuniștilor.

Precizăm că cel de-al V-lea Congres al „Partidului Nostru” va avea loc sîmbăta, 18 martie, la Chișinău. Liderul PN Renato Usatîi nu poate fi prezent la el, deoarece în luna octombrie a anului trecut autoritățile Moldovei l-au anunțat în căutare internațională.

Usatîi este suspectat de organizarea atentatului la viața businessmanului rus, fostului proprietar al „Universalbank”, Gherman Gorbunțov. Partea apărării a politicianului insistă asupra netemeiniciei acuzațiilor, declarînd că este vorba de răfuiala politică a autorităților îndreptată asupra inculpatului. 
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load